Zwijndrechtse Mevrouw van der Knaap in ’t zonnetje gezet

17 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse Mevrouw van der Knaap in ’t zonnetje gezet

ZWIJNDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week zette Rivas mevrouw van der Knaap uit Zwijndrecht in ’t zonnetje met een mooie bos bloemen.

Hollandse pot
Mevrouw van der Knaap werden door hun onderbuurman meneer Voogt aangemeld voor Zonnige kijk op Zorg. ‘Zij en haar man nodigen mij twee à drie keer per week uit om bij hen te komen eten’, vertelde meneer Voogt bij de aanmelding. ‘Nadat ik vier jaar geleden weduwnaar werd, volgde ik een kookcursus. Maar ik heb er geen talent voor. Daarom ben ik blij dat zij me regelmatig uitnodigen. Bovendien is het gezellig om met elkaar te eten.’

Mevrouw Knaap reageert verrast als ze hoort dat ze een bos bloemen krijgt als dank voor haar kookkunsten en gastvrijheid. ‘Ik vind het hartstikke leuk’, zegt ze. ‘Ik kook graag voor andere mensen. Maar wel gewoon Hollandse pot hoor.’

Draag iemand voor
Iemand voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg is heel gemakkelijk. Dat kan via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl. Hier kan worden aangegeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

Meer informatie
Rivas heeft een zonnige kijk op zorg en denkt in mogelijkheden voor haar cliënten en medewerkers. Samen met cliënten regelt ze de zorg en stemt deze af op diens wensen en behoeften. Hartelijkheid, aandacht en respect nemen daarbij een belangrijke plaats in.
Voor meer informatie over de zorg en diensten van Rivas: www.rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: Mevrouw van der Knaap uit Zwijndrecht werd in ‘t zonnetje gezet als dank voor haar gastvrijheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.