O&O oogst succes in Helsinki

20 juli 2015 door Hennie van der Zouw
O&O oogst succes in Helsinki

ZWIJNDRECHT - Zestien jongens en drie meisjes ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O oogstten met hun gecombineerde optredens succes en bewondering bij de in de Finse Helsinki gehouden Wereldgymnaestrada.

Onder grote publieke belangstelling  zette de groep bestaande uit Céline van Wassenhove, Damian Scheper, Danny Hamann, Dyon Purperhart, Jelle van Leeuwen, Jens van der Helm, Jordi Hagenaar, Jordy de Geus, Jordy Hagestein, Koen Kappetijn, Luuk Huernink, Luuk van Waaij, Lynn Stok, Martijn de Veer, Martin Mange, Noa Reijmers, Rens Hoofs, Sjoerd van Veldhuizen, en Thomas van der Helm een drietal gedegen demo’s neer. 

Het specifiek toestelnummer met daarin de ritmische gymnastiek als rode draad verweven  onderscheidde zich ten opzichte van alle overige optredens. Afwisselend werd door de jongens gewerkt op bruggen , paardvoltige, paddenstoelen, minitramps en airtumbling. De RG-meisjes maakten gebruik van hoepel en lint.
Aan deze 15de  Wereldgymnaestrada namen bijna twintigduizend turners en turnsters vanuit de hele wereld deel die gedurende een  week  verspreid over negen hallen hun performances gaven. Naast de verenigingsoptredens waren er city-optredens en grote buitendemo’s te bewonderen. Het turnfestijn  wordt eens in de vier jaar georganiseerd en kent een officiële opening en sluiting. De volgende Wereldgymnaestrada vindt van 7 t/m 13 juli 2019 plaats in het Oostenrijkse Dornbirn.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.