Burgemeester reikt op 10 maart nieuwe kleding uit aan vrijwilligers wijkpreventieteam

06 maart 2015
Burgemeester reikt op 10 maart nieuwe kleding uit aan vrijwilligers wijkpreventieteam

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer reikt op dinsdag 10 maart de nieuwe kleding uit aan de vrijwilligers van het wijkpreventieteam Nederhoven. Met hun nieuwe donkerblauwe jassen en polo’s zijn de wijkpreventieleden duidelijk herkenbaar op straat.
 
Het team uit Nederhoven is al een jaar succesvol bezig met wijkpreventie. Zij zetten zich, samen met de politie en de gemeente, in voor de veiligheid in hun wijk. Op hun rondes attenderen ze inwoners op inbraakgevoelige situaties, geven ze preventietips en schakelen ze waar nodig de politie in.
 
Vanwege het succes in Nederhoven zijn ook in andere wijken mensen enthousiast geworden om een wijkpreventieteam op te zetten. In de wijk Walburg is vanaf januari 2015 een team actief. Wie belangstelling heeft voor deelname aan een wijkpreventieteam, kan zich aanmelden via info@wijkpreventie.nl
 
Daling aantal woningen inbraken
Volgens de politie draagt de zichtbare aanwezigheid van het team Nederhoven mede bij aan de daling in 2014 van het aantal woninginbraken en pogingen tot inbraken in de wijk. De gemeente en de politie ondersteunen het initiatief van wijkpreventie en verlenen hun medewerking hieraan. De bedoeling is dat iedere wijk in Zwijndrecht een eigen wijkpreventieteam krijgt. Dit is een van de acties uit het Actieprogramma Veilig 2014-2018 dat als doel heeft om het aantal woninginbraken in Zwijndrecht in 2018 met -15% terug te dringen t.o.v. 2013.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.