Eerste wijkpreventie team van Zwijndrecht kijkt terug op succesvol jaar

12 maart 2015
Eerste wijkpreventie team van Zwijndrecht kijkt terug op succesvol jaar

ZWIJNDRECHT - Na ruim een jaar kijkt het wijkplatform terug op een heel succesvol jaar van het wijkpreventieteam. In mei vorige jaar gingen 2500 bewoners uit de wijk Heer Oudelands Ambacht vanwege een prijs in de postcode loterij naar een concert van de Toppers. Het wijkpreventieteam Nederhoven, een initiatief uit Wijkplatform Nederhoven, heeft tot s’nachts 02.00 uur met succes gesurveilleerd in de wijk Heer Oudeland Ambacht. De actie was samen met de politie opgezet.

Door de wekelijkse ronden van het Wijkpreventie team, en bovenstaande promotie, is de sociale veiligheid in de wijk een stuk beter geworden. Het wijkpreventie team, ondersteund en begeleid door de wijkagent (brigadier Arno Jonkers) en gedragen door de Gemeente Zwijndrecht, loopt met 2 à 3 teams op wisselende tijden en dagen door de wijk.

In Walburg is met enige ondersteuning van het team Nederhoven, een actief team opgezet. Gisteren heeft de burgemeester duidelijke herkenbare nieuwe kleding uitgereikt aan het wijkpreventieteam Nederhoven. Nieuwe vrijwilligers zijn nog hard nodig om de druk op het huidige team te kunnen verlagen. Voor informatie kunt u terecht bij info@wijkpreventie.nl

Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is er een puzzelwandeltocht vanuit het Weetpunt aan de Munikensteeg van 13.00 tot en met 16.30 uur. Deze tocht (inclusief koffi een thee) is weer geheel gratis en aan het einde van de tocht is er een gratis snack. De tocht is toegankelijk voor jong en oud. Uiteraard is het wijkplatform niet alleen bezig met activiteiten. Zij participeert in alle zaken die relateren aan de wijk en invloed hebben op de leefbaarheid in onze wijk.

Voor informatie of uitleg over de overige werkzaamheden van het wijkplatform kunt u terecht via info@wijkplatformnederhoven.nl
Namens het Wijkplatform
Willem de Jong

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.