‘We kunnen weer voetballen aan de Kloosstraat’

28 juli 2015 door Hennie van der Zouw
‘We kunnen weer voetballen aan de Kloosstraat’

ZWIJNDRECHT - “Onze bal vliegt alle kanten op.” Een veelgehoorde klacht van de voetballende jeugd over de voetbalkooi in Kort Ambacht. Woensdag 22 juli werd de 'gepimpte' voetbalkooi met een fonkelnieuwe boarding officieel in gebruik genomen. De jeugd trapt er sinds kort weer gretig een balletje.

Onder de vlag van ‘Ja...het KAN’ werkten gemeente, Diverz, buurtbewoners en de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (MBZ) samen om de voetbalkooi aan de Kloosstraat van de fonkelnieuwe boarding te voorzien.  Wouter van Egmond kijkt trots naar het resultaat. Hij is in het dagelijks leven directeur van Xpresso. Via de stichting MBZ geeft hij een deel van de opbrengsten van deze coffeeshop terug aan de Zwijndrechtse bevolking.

Bijdragen aan de buurt
Wouter: “Ik ben blij dat we iets kunnen bijdragen aan de buurt. Toen burgemeester Dominic Schrijer dit voorstelde ben ik gelijk met ons bestuur gaan praten. Zij ondersteunen dit initiatief van harte. De gemeente vulde het bedrag aan tot het gewenste budget. Welzijnsstichting Diverz zorgde ervoor dat alles in kannen en kruiken kwam. Een mooie vorm van samenwerking.”

Nieuw voetbaltalent
Samen met locoburgemeester Robert Kreukniet probeerde Wouter daarna tevergeefs de bal in drie gaten te schieten. De jeugd van Kort Ambacht bleek deze klus beter te kunnen klaren. Toch een opsteker voor locoburgmeester Robert Kreukniet, want zei hij: “Ik hoop dat hier veel nieuw Zwijndrechts voetbaltalent vandaan gaat komen.” Met deze woorden opende hij de vernieuwde voetbalkooi.

Pret
De kinderen en jongeren namen daarna de kooi massaal over. Een prettig toeval wilde dat de evangelische organisatie Nehemia op dezelfde dag en plek een groot speelevenement voor kinderen organiseerde. Zo ontstond een echte Zwijndrechtse sfeer van samenwerking, pret en gemoedelijkheid op een doordeweekse zomerse woensdagmiddag. Het was nog tot laat in de middag druk aan de Kloosstraat.  

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.