Hoogtepunt en pannenbier voor Wooncentrum Heerjansdam

31 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Hoogtepunt en pannenbier voor Wooncentrum Heerjansdam

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Een mijlpaal voor de Woningbouwvereniging Heerjansdam: in juli is het hoogste punt in de bouw van het Wooncentrum Sportlaan bereikt. Het complex zal einde van het jaar opgeleverd worden.
 
Om het hoogtepunt te vieren, konden de bouwvakkers genieten van ‘pannenbier’. Pannenbier wordt traditioneel gedronken wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt. De vlag gaat dan uit en de opdrachtgever trakteert op een borrel. Erevoorzitter Ab Bruggink had de eer om de vlag te hijsen. Na de traditionele handelingen, bedankte de huidige voorzitter van de Woningbouwvereniging, Gerben Stolk, de bouwvakkers nog voor hun goede werk en deed hen een symbolisch aardigheidje cadeau.
 
De bouw loopt voorspoedig en geheel volgens planning. De gevel is bijna dicht en in de bouwvakvakantie wordt onder meer de vloerverwarming gelegd en zal de gietvloer gestort worden. Na de vakantie is het dan tijd om te beginnen met de afbouwperiode.
 
Benieuwd naar de vorderingen? Belangstellenden kunnen terecht op www.wooncentrumsportlaan.nl. Daar worden regelmatig nieuwe foto’s geplaatst, zodat iedereen de bouw kan volgen. Ook is hier meer informatie te vinden over onder meer de appartementen, het inschrijven en de huurprijzen.
 
Toekomstproof woongebouw
Op 1 april 2015 is de eerste paal geslagen van het Wooncentrum Sportlaan in de kern van Heerjansdam. Eind van het jaar zullen de 36 appartementen opgeleverd worden. Met het Wooncentrum Sportlaan heeft Heerjansdam straks een toekomstproof woongebouw. Een nieuwe vorm van wonen met diensten voor mensen die in enige mate zelfstandig kunnen en willen wonen, maar wel een beroep op zorg of begeleiding moeten kunnen doen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.