Jan Beerentemfel nieuwe voorzitter Vereniging Arboretum Munnike Park (VMAP)

03 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Jan Beerentemfel nieuwe voorzitter Vereniging Arboretum Munnike Park (VMAP)

ZWIJNDRECHT - Op de onlangs gehouden 26e jaarvergadering van de Vereniging Arboretum Munnike Park is Jan Beerentemfel met algehele stemmen benoemd tot nieuwe voorzitter.

Voormalig voorzitter Theo van Bronswijk sprak bij deze verkiezing lovende woorden over Jan Beerentemfel: "Jij zal een goede voorzitter zijn. Je bent vanaf het begin van het park actief en daarbij zeer bekwaam. Eerst was er de samenwerking onder leiding van mijn voorganger Anton van der Ploeg en later ook nog die met een gedeelte van de oudere bestuursleden."

Jan Beerentemfel kon en wilde niet weigeren toen Theo van Bronswijk vroeg hem op te volgen als voorzitter van de vereniging. Als een van de pioniers is hij als geen ander op de hoogte van de ins en outs van de vereniging. Zelf doet hij er bescheiden over: "Er zijn meer vrijwilligers van het eerste uur hoor.

Toen in 1988 de ontwikkeling van het modderige lapje grond begon, dat tot het huidige Munnike Park zou uitgroeien, had Jan Beerentemfel de kans om hier als vrijwilliger aan mee te gaan werken, met beide handen aan. Tot op vandaag heeft hij daar geen seconde spijt van gehad. Eerst was hij alleen 's zaterdags actief, maar na zijn pensionering ook dinsdags. Vooral de saamhorigheid en de sociale contacten met de mensen die de liefde voor de natuur met elkaar delen, noemt hij als pluspunten,

Zijn voorzitterschap ziet hij niet als een leidinggevende functie. "Nee, ik ga niet bepalen wat wel en niet moet. Ik vind het niet alleen van belang om dingen gezamenlijk te doen, maar bijvoorbeeld ook discussie te voeren over het doel van het park."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.