De bal beweegt weer bij Albatros

17 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
De bal beweegt weer bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros hebben de draad weer opgepakt en inmiddels zijn de eerste trainingen en oefenwedstrijden achter de rug. Deze week zullen de laatste vakantiegangers van vakantie  terugkeren en zich aansluiten bij hun nieuwe team en op zaterdag 29 augustus barst de veldcompetitie los.

Het was de eer aan de A-selectie om de eerste ballen te gooien en afgelopen week sloten de eerste en tweede seniorenselectie aan.  A1 en A2 oefende zaterdag tegen Oranje Wit, maar helaas was de groep nog niet compleet.

De seniorenselectie staat dit seizoen onder leiding van hoofdcoach Steven de Graaf en als coach voor het 2e is Wilfred van Wijngaarden aangetrokken.
De oefenwedstrijd van het 1e tegen Avanti viel vorige week donderdag letterlijk in het water toen stortregen en onweer verder spelen op het veld op sportcomplex Develstein onmogelijk maakten.

Het tweede speelde wel tegen het hoger spelende Avanti 2 en deed goed mee, maar de ploeg uit Pijnacker bleek al veel scherper in de afronding.
Deze week staan nog oefenwedstrijden tegen Merwede en HKC op het programma.

Zowel de senioren als de A-selectie reizen vrijdag naar Zeeland af voor een trainingsweekend en in de laatste week van de voorbereiding zullen de puntjes op de 1 gezet moeten worden.
 
Aan de trainers en technische blokken is de lastige taak toegewezen om de teams definitief in te delen en spelers blij te maken of teleur te stellen. Uiteindelijk zullen zo’n 350 Albatrossers in 42 teams aan de start van de competitie verschijnen. Een megaorganisatie voor de nu 61-jarige korfbalclub die gelukkig mag bogen op een grote groep vrijwilligers.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.