Onverwachte maar zeer verdiende 3 - 0 zege van Pelikaan

24 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Onverwachte maar zeer verdiende 3 - 0 zege van Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Tegenstander Leonidas speelde vorig seizoen in de zondag topklasse maar degradeerde naar de hoofdklasse. Door interne omstandigheden zijn zij veel spelers kwijtgeraakt maar daar kwamen er ook weer een behoorlijk aantal voor terug. Vooraf was een lastige wedstrijd voorspeld simpelweg omdat zij veel meer (topklasse) ervaring hebben. Bovendien hadden zij al elf (!) oefenwedstrijden gespeeld met alleen nederlagen tegen de jeugd van Sparta en de profs van FC Dordrecht.

Je kon wel zien dat zij balvaardig waren, hadden een vrij hoge balsnelheid en er waren een paar spelers met een prachtige lange pass. Misschien dat de komst van veel nieuwe spelers daar debet aan was maar Leonidas was geen team en aanvallend onmachtig. Op een paar voorzetten na heeft Leonidas geen enkel gevaar gesticht voor het doel van Pelikaan en zelfs niet één uitgespeelde kans gecreëerd.

Je kan dan naar aanleiding van deze wedstrijd de vraag stellen “Was Pelikaan zo goed of was Leonidas zo slecht”. Deze schrijver is geneigd om te zeggen dat Pelikaan zo goed was en dat Leonidas daarom niet goed speelde. Want wat speelde Pelikaan gedreven, met inzet, alles voor elkaar overhebbend. En ook met goed spel, de bal terug naar achter als het nodig Maar in de wedstrijd was daar niets van terug te zien. Natuurlijk waren de spelers van Leonidas was maar meestal was er de drang naar voren. En voorin koelbloedig. Eerst Marvin Hooplot met de 1-0 en even later maakte Jordy van Buuren de 2-0. Dat was ook de ruststand.

Na de rust gooide Leonidas het tempo omhoog maar tot veel veranderingen leidde dat niet. Pelikaan kreeg genoeg kansen om de score verder op te laten lopen maar alleen Marvin Hooplaat deed dat met een prachtige stift over de keeper heen: 3-0.

Een meer dan terechte zege. Alhoewel het pas de eerste niet-oefenwedstrijd betrof, was het spel hoopgevend en de inzet veelbelovend. Niemand verzaakte en er was geen zwakke schakel bij Pelikaan te ontdekken. Complimenten aan het gehele team.

A.s. dinsdag is de volgende wedstrijd in de bekercompetitie, uit tegen VOC uit Rotterdam, aanvang 20.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.