Eerste editie van de Zwijndrechtse Voetbaldagen bij Groote Lindt een groot succes

24 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste editie van de Zwijndrechtse Voetbaldagen bij Groote Lindt een groot succes

ZWIJNDRECHT - Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding en een publiciteitscampagne op internet en in de media kon niemand er meer omheen! De Zwijndrechtse voetbaldagen bij op 19 en 20 augustus v.v. Groote Lindt

Circa 50 spelers en speelsters uit Zwijndrecht en omgeving stonden te popelen om deel te nemen aan de allereerste editie van de Zwijndrechtse voetbaldagen. Het maatschappelijke initiatief is genomen door Groote Lindt die haar slogan Meer dan Voetbal hiermee weer gestalte gaf.

Of je lid was van een vereniging of niet, iedereen was welkom. En dat was goed te merken want naast leden van Groote Lindt waren er zeker ook vele kinderen van diverse andere verenigingen uit de omgeving, o.a. ASWH, VVGZ, De Alblas, Oranje Wit, Pelikaan en zelfs Stedoco waren vertegenwoordigd. Ook waren er kinderen die nog helemaal geen lid van een vereniging waren.

Onder perfecte weersomstandigheden werd gestart met een gevarieerd programma, waarbij de Ridderkerkse Voetbalschool, RVS Soccerskills, het eerste gedeelte techniektraining, voor haar rekening nam. In kleine groepjes met veel individuele aandacht hebben alle kinderen veel technieken geoefend. Dit was goed te merken in het middagprogramma (4 : 4 met individuele winnaar), waarbij naast mooie doelpunten ook schitterende acties te zien waren. Tijdens het middagprogramma werden de keepers separaat onder handen genomen door keeperstrainer Alex de Winter. Voor aanvang van het tweede deel werd er een intensieve warming-up afgewerkt door loop- en conditietrainer Arco Stuij.

Naast het voetbal stonden een prettige omgang met elkaar en gezonde voeding centraal in het programma. Door Voedingscoach Marcha was de voeding en drank voor de beide dagen evenwichtig en gezond samengesteld. Het ontbrak de kinderen aan niets want het was tenslotte een all inclusive evenement. Dus fruit, brood, drinken en ijsjes, het was er allemaal.  De 2e dag begon met de prijzenuitreiking van de techniektraining en het 4 : 4 toernooi.
Na de warming-up om de spieren op te warmen werd begonnen met het voetbalcircuit met 8 verschillende onderdelen. Latje schieten, kliko schieten, Tjoekvolley, gaten schieten het zat er allemaal in. Daarnaast de voorronde van de penaltybokaal. Na een wederom goede lunch werd het programma vervolgd met 5 : 5 en 7 : 7 partijvormen. Als klap op de vuurpijl kwam profvoetballer Jordy van Deelen (Feyenoord & FC Dordrecht) langs als mystery-guest. Alle spelers mochten vragen stellen en met Jordy op de foto. Daarnaast heeft Jordy, die zijn loopbaan is begonnen bij Grootelindt,  de finale van de penalty-bokaal geopend met een prachtig schot en de kinderen in de finale begeleid.

Ook in de regio was het niet de media niet ontgaan dat er een leuk evenement werd georganiseerd in Zwijndrecht. Het was RTV Dordrecht die opnames kwamen maken voor haar uitzending later op de avond!

Naast de vele individuele prijzen (techniek, 4 ; 4, voetbalcircuit) gingen alle kinderen met een prachtig tenue van Quick, een mooie bal, een bidon van Bring en uiteraard het felbegeerde certificaat met grote lacht op de  gezichten naar huis. Moe maar voldaan.  Al met al waren het fantastische dagen, waarbij Groote Lindt met z'n vrijwilligers een puik staaltje werk hebben laten zien!

Traditie:
Gezien de animo en het enthousiasme tijdens de Zwijndrechtse Voetbaldagen is de ambitie om het evenement ook volgend jaar weer te organiseren.  Sommige kinderen vroegen na afloop immers of ze zich al op konden geven voor volgend jaar. En een citaat van een speler van de oudste leeftijdscategorie: 'ik weet dat ik volgend jaar eigenlijk niet meer mee mag doen, maar ik wil zo graag toch weer komen'.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.