Metamorfose kindcentrum De Brug: Kleurrijk en kleinschalig

25 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Metamorfose kindcentrum De Brug: Kleurrijk en kleinschalig

ZWIJNDRECHT - Het nieuwe schooljaar beginnen in een vernieuwd gebouw. Dat geluk hebben de kinderen van kindcentrum De Brug, een van de 15 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs.

“Er is in de vakantie heel hard gewerkt, nu eens niet door de kinderen, maar door schilders, vloerenleggers, timmermannen, loodgieters en schoonmakers. En door de leerkrachten en pedagogisch medewerkers die alles weer hebben ingericht en de meubels en spullen op hun plaats hebben gezet. Bij het openen van de deuren voor het nieuwe schooljaar waren veel kinderen en hun ouders blij verrast door de complete metamorfose van het gebouw,” aldus directeur onderwijs Anneke Goedegebuur van kindcentrum De Brug. “We hebben hele enthousiaste reacties gekregen.”

Nancy van der Ham heeft een dochter in groep 8 en vindt het gebouw erg mooi, ruimtelijk en kleurrijk geworden. Nathalie Vlegaard, moeder van een zoon in groep 7, deelt haar mening: “Het is lekker verfrissend en minder vol. Het blijft gezellig en knus. Het is hier kleinschalig en dat zie je terug in de aandacht voor de kinderen.” De dochter van Michel Branderhorst gaat naar groep 4. “Ze heeft het hier erg naar haar zin en gaat graag naar school. De betrokkenheid is groot en we zijn als ouders goed geïnformeerd over de opknapbeurt. Toch is het resultaat boven verwachting. Het is een stuk lichter en ruimtelijker, heel positief.” Ook de leerkrachten zijn enthousiast. “Alle lokalen, de bso-ruimten, de gangen, de toiletten en de grote en kleine aula zijn aangepakt en opgefleurd. De ruimtes zijn flexibeler in te delen en de logistiek is handiger. Zo hebben we kasten op wielen gekregen en ligt er geen tapijt meer,” vindt leerkracht Hanny Kooren die zich dit schooljaar richt op het hoogbegaafdenbeleid. “Daar wordt iedereen vrolijk van.”

Kindcentrum De Brug
Kindcentrum De Brug in de wijk Nederhoven biedt christelijk basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Het gebouw ligt aan het water en heeft een mooie tuin en een groot speelplein. Kindcentrum De Brug is een van de 15 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Zwijndrecht en Ridderkerk. Daar krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 325 gedreven medewerkers begeleiden hen op inspirerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak. PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, excellent christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.