Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

20 juli 2015
Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Wil je graag zonne-energie stimuleren, maar heb je geen (geschikt) dak voor zonnepanelen? Dan kan je meedoen met een gezamenlijk project. Er zijn 2 initiatieven in Zwijndrecht waaraan je mee kunt doen. Wees er snel bij!

Heeft u wel eens gedacht aan het opwekken van zonne-energie, maar heeft u geen (geschikt) dak of vind u het niet mooi op uw eigen dak? Daarvoor is een oplossing: samen met buurtgenoten investeren in zonnepanelen op daken van de gemeente. Zo kunt u toch zelf duurzame energie opwekken en profiteren van aantrekkelijk opbrengsten.
In Zwijndrecht worden 2 energiecoöperaties opgericht: Zon op Zwijndrecht en Zon op Heerjansdam. Zon op Zwijndrecht gaat een zonnepanelen plaatsen op het dak van het Gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 en Zon op Heerjansdam op het dak van het brede schoolgebouw RaJuBiBoS aan de Sportlaan 6 in Heerjansdam. De gemeente stelt deze daken voor minimaal 25 jaar gratis ter beschikking aan de coöperaties omdat ze duurzaamheid wil stimuleren.
Op beide gebouwen wordt een installatie aangelegd van ruim 200 zonnepanelen. Alle bewoners en bedrijven in Zwijndrecht of Heerjansdam kunnen deelnemer worden van  deze coöperaties. Deelname is al mogelijk vanaf 1 paneel voor een bedrag van ongeveer 400 euro per paneel. Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de deelnemers van Zon op Zwijndrecht en Zon op Heerjansdam.
Er is nog plek voor een paar deelnemers. Heeft u interesse? Meld u zich dan graag aan bij de initiatiefnemer van dit project: Frits Lakemeier (telefoon: 0652 390 491. Op de website www.drechtsestromen.net/zon kunt u meer informatie vinden en eventueel ook een voorinschrijving doen (vol=vol).
Zonne-energie: goed voor het milieu en je portemonnee.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.