Ludieke verkeersactie bij brede school De Roerdomp

31 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Ludieke verkeersactie bij brede school De Roerdomp

ZWIJNDRECHT -  De gemeente, politie, brede school De Roerdomp en SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving) houden 8 september een ludieke verkeersveiligheid actie rondom de schoollocatie, aan de Roerdompstraat in Zwijndrecht. Wethouder Robert Kreukniet  (Verkeer) opent om 8.15 uur de verkeersveiligheidsactie.
 
De actie is bedoeld om de verkeersveiligheid tijdens haal- en brengmomenten  rondom de brede school, waar basisscholen De Kim, Twee wieken en de stichting Kinderopvang zijn gevestigd, te vergroten. Van ongeveer 8:15 tot 8:40 uur wordt de weggebruiker op een ludieke wijze met borden en flyers gewezen op de veiligheidsactie en richt zich vooral op de gewenste rijrichting, parkeergedrag tijdens haal- en brengmomenten, en het juiste gebruik van de Kiss & Ride strook aan de Roerdompstraat.

Daarnaast wordt ook het veilig oversteken op het nabijgelegen zebrapad op de Laan van Nederhoven in de actie meegenomen. Kinderen van groepen 3 t/m 6 krijgen aansluitend aan het actiemoment oversteeklessen. Voor het juiste gebruik van de Kiss & Ride strook wordt een pratende politiepop 'KiLaLO' (Kind Laat en Los Oplossing) ingezet. Deze zogenaamde 'KiLaLO' wordt tijdens breng en haal-momenten gedurende één week bij de Kiss & Ride strook gezet. Zodra iemand te lang op de Kiss & Ride blijft staan laat de 'KiLaLO' dat in duidelijke taal weten. De scholen van De Roerdomp organiseren van 7 t/m 11 september een verkeersweek. Alle kinderen van beide basisscholen besteden, al dan niet gezamenlijk, aandacht aan dit onderwerp door middel van verkeerseducatie en praktijkopdrachten. Hier sluit deze actie op aan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.