Handbalheren sv Conventus beginnen het seizoen met een overwinning

31 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus beginnen het seizoen met een overwinning

ZWIJNDRECHT - De handbalheren hebben direct in de eerste wedstrijd van het seizoen punten weten te pakken dankzij een overwinning tegen Roda’71. Het team speelde zeker geen goede wedstrijd, maar won deze wel met zes punten verschil. Het eerste damesteam speelde zondag wel een zeer spannende wedstrijd, maar kwam één punt tekort op tegenstander Vires et Celeritas.

Tijdens alle wedstrijden die Conventus zondag speelde droegen de spelers een rouwband, nadat een week eerder oud-lid, vrijwilligster en trouwe supporter Ryke den Dikken was overleden. Hiervoor werd elke wedstrijd ook begonnen met een minuut stilte.

De handbalheren van Conventus troffen zondag in Roda’71 een tegenstander waar eerder dit jaar al twee maal ruim van was gewonnen. Dit keer nam het Zwijndrechtse team ook direct een voorsprong van enkele punten, maar al snel verslapte het spel en kwam de tegenstander terug tot 5 – 5, waarna het tot een 10 – 10 ruststand gelijk op zou blijven gaan. Na een peptalk van coaches Corinne de Rooij en Corinne Smits kwam het team vervolgens sterker uit de startblokken in de tweede helft en wist al snel een 15 – 12 voorsprong op te bouwen. Maar mede door de hitte zakte het spel opnieuw in, waarbij het team vooral in de verdediging te makkelijk werd gepasseerd. Desondanks kon Conventus de voorsprong verder uitbreiden tot een 22 – 16 overwinning.

Ondanks dat de damesselectie voor het komende seizoen verder is uitgebreid, begon coach José Narvaez toch met een deels verzwakt team. Naast de wisselbank stond tijdens de wedstrijd nog een bank voor vier geblesseerde speelsters. Normaal gesproken zou dit geen groot probleem zijn, maar met Vires et Celeritas al tegenstander kreeg Conventus direct een tegenstander op bezoek waar het team altijd erg aan gewaagd is. Direct was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden met een volledig gelijk opgaande strijd tot een 7 – 7 ruststand. Ook in de tweede helft ging de stand gelijk op, mede doordat Conventus teveel kansen niet af wist te maken. Twee minuten voor het eindsignaal kwam Vires et Celeritas op een 12 – 13 voorsprong te staan, waarna het aan Conventus was om dit gat weer te dichten. Daar kwam het team bijzonder dichtbij met een bal van Chantal Klootwijk op de paal met nog één minuut op de klok, maar dit verschil zou niet meer gelijk worden getrokken, waardoor er een 12 – 13 nederlaag kon worden genoteerd.

Conventus’ nieuwe derde team begon het seizoen beter door het tweede team van Vires et Celeritas te verslaan met 10 – 6, terwijl het tweede damesteam met 24 – 10 van Achilles verloor. Het tweede herenteam was afgelopen weekend nog vrij.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.