Politie houdt woninginbrekers snel aan

01 september 2015 door Hennie van der Zouw
Politie houdt woninginbrekers snel aan

ZWIJNDRECHT - Twee mannen die op zaterdag 29 augustus wil inbreken in een huis aan de Ellingtonstraat zijn kort na hun poging in Rotterdam aangehouden.

Rond 18.15 uur zag een getuige de twee mannen zich verdacht gedragen bij een woning waarvan de bewoners op vakantie waren. Ze keken aan de voor- en achterkant in het huis en rommelden aan het voordeurslot. Tot een daadwerkelijke inbraak kwam het niet, want de mannen werden kennelijk gestoord en kozen het hazenpad. De getuige aarzelde niet en deed precies dát wat de politie hoopt dat getuigen in dit soort situaties doen: hij belde 112. De getuige zag dat de mannen in een auto wegrijden en wist een goede beschrijving van de mannen en hun voertuig te geven. Agenten in Rotterdam zagen het duo rijden en hielden ze rond 18.40 uur op de Honingerdijk aan. De 31-jarige Rotterdammer en zijn even oude metgezel zonder vaste woon- of verblijfplaats  zitten sindsdien vast. Hun auto is in beslaggenomen.

Bel 112
De verdachten in bovenstaande waren hoogstwaarschijnlijk niet aangehouden als de getuige de politie niet had gebeld. Bent u of iemand anders in gevaar? Bent u getuige van een misdrijf? Hiervoor belt u 112. Maar u kunt dus ook bellen voor heterdaadsituaties. Hoort u midden in de nacht glasgerinkel bij de buren of ziet u verdachte personen in de tuin? Ook dan belt u 112.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.