Korfballers SV Conventus laten kansen liggen

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers SV Conventus laten kansen liggen

ZWIJNDRECHT -De korfballers van sv Conventus hadden vooraf zeker een betere start van het nieuwe veldseizoen gewenst: een week na met één punt verschil te hebben verloren van SDO kwam het eerste korfbalteam van de Zwijndrechtse vereniging afgelopen weekend opnieuw tekort tegen Dubbel Zes.

Normaal gesproken zijn Conventus en Dubbel Zes erg aan elkaar gewaagd. Om die reden maakten Conventus’ fans zich zondag op voor een spannende thuiswedstrijd. Maar het Zwijndrechtse team begon absoluut niet scherp aan de wedstrijd: waar het wel goed kansen creëerde, werden deze telkens niet goed afgemaakt. De tegenstander slaagde hier beter in en liep al snel uit tot een ruime 1 – 7 voorsprong. Voor rust kon Conventus nog terugkomen tot 2 – 7, maar er zou genoeg stof zijn om tijdens de rust over na te praten.

Het gesprek met coach Peter Jonker bleek in de tweede helft wel effect te hebben: het team kwam veel beter uit de startblokken en begon zelfs een inhaalrace. Dubbel Zes zou natuurlijk ook blijven scoren, maar het gat zou wel steeds kleiner worden. Desondanks liet het in geel/zwart spelende team opnieuw veel kansen liggen, waaronder maar liefst drie strafworpen. Zo kon het team de aansluiting niet vinden. Ondanks dat Conventus de tweede helft wel zou weten te winnen stond er na de speeltijd wel een 9 – 13 nederlaag op het scorebord.

Scores sv Conventus
Rowie Kiel 4x, Jorrit de Bruijn 3x, Niels de Kok 1x, Thomas Streefkerk 1x
 
Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.