Eerste driepunter voor Pelikaan.

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste driepunter voor Pelikaan.

ZWIJNDRECHT - Na een goede voorbereiding werd vandaag een begin gemaakt met de competitie en het toeval wilde dat de club waartegen Pelikaan vorig seizoen eindigde, nu opnieuw de tegenstander was....

Vorig seizoen werd er twee keer verloren van Dinteloord maar misschien lag het aan de naam want de naam Dinteloord is veranderd in VV Prinsenland na een fusie met de voetbalvereniging DIVO ook uit Dinteloord. Want nu wist Pelikaan wel te winnen, zij het met 1-0, maar ook dat zijn drie punten. Pelikaan was in de eerste helft heer en meester, kreeg ook een paar kansen maar wist niet te scoren. De paal en de lat stonden een treffer in de weg na twee hachelijke situaties voor het doel van Prinsenland. De tweede helft ging wat gelijkmatiger op omdat Prinsenland iets meer uit zijn schulp kroop nadat het in de eerste helft vooral verdedigde. Maar echt gevaarlijk werd Prinsenland niet, soms zag het er wel wat dreigend uit maar er waren geen uitgespeelde kansen. Keeper Rik Pomp van Pelikaan hoefde niet één keer gestrekt naar een hoek te duiken, als er al een schot op doel was, kwam die recht in de handen van de foutloos spelende keeper terecht. Wederom een knappe prestatie van de verdediging waarin Jesse de Raad al na tien minuten moest invallen. Deze eerstejaars senior deed het prima.

Doordat Prinsenland meer naar voren speelde kreeg Pelikaan ook meer ruimte en daar kwamen een paar leuke opgezette aanvallen uit voort die niet altijd goed werden uitgespeeld. Uiteindelijk viel de 1-0. Nu wel een goed opgezette aanval door het midden waarbij Jordy van Buren alleen voor de keeper kwam, deze keurig omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Prima goal. Nu ging Prinsenland massaal ten aanval maar Pelikaan hield vrij gemakkelijke stand. Pas op het laatst was Prinsenland één keer gevaarlijk toen uit een corner de bal rakelings over werd gekopt.

Een verdiende overwinning van Pelikaan zonder echt goed gespeeld te hebben. Volgende week uit tegen Rijsoord zal dat beter moeten. Rest nog te vertellen dat Lucas Adellino is uitgeroepen tot Man of the Match.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.