Albatros wint in Zeeland

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
Albatros wint in Zeeland

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros 1 hebben de eerste serieuze test in de 1e klasse met goed gevolg afgelegd. De wedstrijd tegen het Oost-Souburgse Fortis werd met 15-16 winnend afgesloten na een 12-9 stand bij rust.

Vanwege de blessuregolf bij de Albatrosdames waren er basisplaatsen voor de 18-jarige Caroline Punt, de 19-jarige Kristie van der Linden en Mariska Barendregt. Nathalie Hoogendoorn, die het damesviertal, completeerde viel op door in deze wedstrijd topscoorder te worden met vijf treffers.

In de eerste helft kwam Albatros er niet echt aan te pas tegen de fellere en achterverdedigende Zeeuwen. De rebound bij Albatros was zwak en ook de schutters hadden het vizier niet op scherp. In de tweede helft tapten de gasten uit een ander vaatje en werd er energieker verdedigd waardoor Fortis pas na 25 minuten weer scoorde. De winnende 15-16 treffer viel in de laatste minuut en Fortis kwam met hun aansluitende aanval niet meer tot scoren.

Albatros 2 had geen kind aan Nieuwerkerk 4. Bij rust leidde Albatros met 0-8 en pas bij 0-16 kwam de thuisploeg tot scoren. Met een 7 keer scorende Jurriën Kwaak werd de wedstrijd bij 4-20 afgesloten.

Winst was er weer voor A1 dat Oranje Wit A2 met 9-13 versloeg en voor hoofdklasser D1. Anouk Willemstein scoorde vlak voor tijd de winnende treffer tegen Nieuwerkerk D1: 5-6.

E2 en E3 hielden de eer van de E- en F-teams hoog met overwinningen van 16-4 en 15-0, maar na de 17-10 overwinning van het 7e was het verder mis met de thuisspelende Albatrossers. Albatros 3 en 4 hadden in Tjoba 2 en het geroutineerde Oranje Wit 5 te sterke tegenstanders.

B1 en C1 verloren van respectievelijk Oranje Wit B2 en Fortis C1 en C1 voelde zich in Zeeland nogal bestolen. Nipte nederlagen ook voor A3, A4 , B3 en C3.

Op het thuisveld was het bijzonder druk met veel jeugdwedstrijden en een fotosessie. Het maken van de teamfoto’s werd door het slechte weer bemoeilijkt maar uiteindelijk gingen er toch veel Albatrossers op de foto.
   
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.