Handbaldames sv Conventus pakken eerste overwinning van het seizoen

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus pakken eerste overwinning van het seizoen

ZWIJNDRECHT -  Waar de handbaldames vorige week tijdens de seizoensopener tegen Vires et Celeritas nog twee doelpunten tekort kwamen voor de overwinning, is het team daar afgelopen weekend tegen Indus’67 wel in geslaagd. Het team van coach José Narvaez maakte in de eindfase van de wedstrijd het verschil door een voorsprong van vier punten op te bouwen. De handbalheren konden na de overwinning van vorige week niet opnieuw zegevieren en verloren van Ventura.

Tijdens de eerste uitwedstrijd van Conventus’ Dames 1-team trof het team Indus ‘67, een team waar vorig jaar twee maal van gewonnen, maar ook twee maal van was verloren. Ook dit keer ontvouwde zich een spannende wedstrijd met een gelijk opgaande stand, waarbij aanvankelijk Indus het voortouw nam voordat Conventus dat stokje overnam om met 6 – 9 de rust in te gaan. Dit positieve gevoel was in de tweede helft al snel verdwenen toen de scherpte bij de Zwijndrechtse dames bleek te ontbreken en Indus terug kon komen tot 9 – 9. Tot 11 – 11 ging de strijd weer gelijk op, maar uiteindelijk zouden de Chantals het verschil maken: waar keepster Chantal Buster verschillende strafworpen tegenhield, wist Chantal Klootwijk Conventus’ strafworpen wel te benutten. Dit gaf Conventus het vertrouwen voor een eindsprint, welke tot een relatief ruime 12 – 16 overwinning zou leiden.

Het eerste herenteam van Conventus vertrok zondag enigszins gehavend naar Schiedam door het gemis van vier belangrijke spelers. Conventus pakte de tegenstander in de eerste helft dan ook veel te lief aan, iets wat je niet moet doen met de fysiek sterke en zeer ervaren spelers van Ventura. De achterstand liep dan ook snel op, met een 17 – 6 ruststand als gevolg. Na een peptalk in van coach Corinne de Rooij begon Conventus veel feller aan de tweede helft, wat resulteerde in een hardere aanpak van de tegenstander in de verdediging, veel break-outs en goed keepwerk van keeper Jordy Vreugdenhil. Het jonge team kond zo de tegenstander van goede tegenstand voorzien en scoorde in de tweede helft evenveel als dat het zelf moest incasseren. Voor de eindstand was de sterkere tweede helft onvoldoende: Conventus verloor met 29 – 18.

Het tweede damesteam verloor afgelopen weekend met een ruim verschil van het eerste team van Snelwiek. Het derde damesteam en het tweede herenteam kwamen afgelopen weekend niet in actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.