Man aangehouden na explosie op zolder

02 juni 2015
Man aangehouden na explosie op zolder

ZWIJNDRECHT - Een explosie van vuurwerk op een zolder van een hoekwoning aan de Pieter Zeemanstraat heeft maandagavond 1 juni voor een ravage gezorgd. Door de explosie vielen dakpannen van het dak en zijn puien ontwricht. Bij de klap raakte niemand gewond.

Maandagavond rond 22:00 uur werden bewoners aan de Pieter Zeemanstraat opgeschrikt door een enorme klap. Een verwarde man veroorzaakte een ontploffing door het afsteken van zwaar vuurwerk in zijn huis. Hierdoor vielen dakpannen op straat en raakten de puien van de woning ontwricht. Er brak geen brand uit. Bij de explosie raakte niemand gewond. Wel werden uit voorzorg de verwarde man, zijn partner en twee kinderen, die ook op het moment van de explosie in het huis aanwezig waren, ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De 38-jarige man werd later in het ziekenhuis aangehouden.

Ontruiming
Omdat het vermoeden bestond dat naast het geëxplodeerde vuurwerk nog meer explosieven in of rond de woning aanwezig waren, werden zes naastgelegen woningen tijdelijk ontruimd. Explosievenexperts van de politie doorzochten vervolgens de tuin en het huis. Zij troffen een kleine hoeveelheid consumentenvuurwerk aan en een mortier. Dit is in beslag genomen, waarna het pand en de omgeving veilig werden verklaard.

Onbewoonbaar
Nadat Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Zwijndrecht de staat van de panden had bekeken, konden de buurtbewoners rond 02.30 uur weer terug naar hun woning. Het getroffen huis zelf is onbewoonbaar verklaard. Stichting Salvage heeft de schade opgenomen. En ook hebben zij loszittende dakpannen van het dak verwijderd om te voorkomen dat deze er later af waaien.

De politie onderzoekt het incident en zal op een later moment verder onderzoek doen in de woning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.