Burgemeester Schrijer bezoekt buren Pieter Zeemanstraat na explosie

04 juni 2015
Burgemeester Schrijer bezoekt buren Pieter Zeemanstraat na explosie

ZWIJNDRECHT - De omgeving van de Pieter Zeemanstraat is maandagavond 1 juni 2015 opgeschrikt door een grote explosie in een woning.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De straat werd afgezet en een explosieven-opruimingsteam heeft onderzoek in de woning gedaan. Uit voorzorg werden zes huizen in de buurt ontruimd.

Deze bewoners konden een paar uur later gelukkig al weer naar huis. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt door de bewoner van het huis. De man is na medisch onderzoek aangehouden door de politie. Het gezin van de man is direct opgevangen en elders ondergebracht.

Burgemeester Schrijer heeft na de melding een bezoek gebracht aan de Pieter Zeemanstraat en gesproken met diverse buren. "De explosie heeft een enorme impact gehad op de buurt. Gelukkig mochten alle bewoners in de loop van de nacht al weer terug naar huis. Op de eerste plaats is dit natuurlijk verschrikkelijk voor het gezin zelf. Ze worden op dit moment bijgestaan", aldus burgemeester Schrijer.

De politie gaat verder met het onderzoek. Wanneer de woning weer wordt vrijgegeven is niet bekend. De directe omgeving is dinsdag 2 juni per brief geïnformeerd over het incident.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.