Uitgebreid programma open monumentendag oude raadhuis Zwijndrecht

09 september 2015
Uitgebreid programma open monumentendag oude raadhuis Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 12 september is op open monumentendag het gemeentehuis van Zwijndrecht geopend met tal van activiteiten. Activiteiten die op de landelijke site niet terug te vinden zijn en die eerder aanvangen dan op de landelijke site vermeld.

Gerard de Wit,  bekend als artistiek leider van het Dutch Barouqe orchestra, geeft een miniatuurconcertje van een half uur, artistiek leider Gerard de Wit doet dat samen met zijn vrouw Johanneke de Wit (blokfluit). aanvang 12.15.

Daarmee openen zij de open monumentendag waarvoor mensen al om 11.30 kunnen binnenlopen. De gehele dag zijn er rondleidingen door het oude raadhuis waar een thematische tentoonstelling is ingericht op het thema  van open monumentendag kunst en Ambacht.

Tevens is er een minitentoonstelling over trouwen in het gemeentehuis en is er de mogelijkheid voor mensen die ooit getrouwd zijn in Zwijndrecht hun trouwfoto s op locatie nog eens over te doen. Dit idee ontstond bij en eerdere rondleiding in het raadhuis waar een echtpaar aan de tafel, waar zij vijftig jaar eerder getrouwd waren, plaatsnam en hun foto overdeed.

Deze tafel vormt samen met tal van andere meubelstukken een mooi voorbeeld van het thema kunst en ambacht. Deze meubelstukken zijn ambachtelijk gemaakt ten tijde de bouw van het oude raadhuis in het kader van de werkvoorziening. Het raadhuis ontworpen door pieter Verhagen is opgebouwd volgens de gulden snede en was bij oplevering al een modern gebouw met kantoortuinen en een state of the art archiefruimte.

Naast de expositie die ingaat op tal van gebouwen in Zwijndrecht, al dan niet verdwenen, wordt er een lezing verzorgd om twee uur die ook ingaat op het thema kunst en ambacht. Tevens draait er een diashow waarbij beelden worden getoond van Zwijndrecht.  Raadsleden leiden bezoekers rond.

Bezoekers worden binnengeleid door de hoofdingang op het Raadhuisplein . Wie nog vragen heeft of meer wil weten over het foto s maken op de trouwlocatie kan altijd contact opnemen met de griffie van Zwijndrecht of via de zwijndrecht.net columnist  Chris Moorman  die om twee uur een lezing zal verzorgen bij de expositie.

Ook de Oude kerk in Zwijndrecht is open met een blokfluitconcert om 13.00 uur De pietermankerk heeft ook een concert. Het nieuwe orgel wordt bespeeld door Leen van Breugel en tevens is ook het Kijfhoek kerkje geopend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.