Grote opkomst bij Scouting Panoord voor jaarlijks overvliegspektakel

21 september 2015 door Hennie van der Zouw
Grote opkomst bij Scouting Panoord voor jaarlijks overvliegspektakel

ZWIJNDRECHT - Ieder jaar is in september het moment dat een deel van de jeugdleden van Scouting Panoord gaan overvliegen naar een ander speltak. De betreffende jeugdleden zijn dan te oud voor hun huidige speltak en stromen door naar de volgende leeftijdsgroep. Maar dat gaat nooit onopgemerkt voorbij. Er wordt voor de gehele verenging altijd een uitgebreid middagprogramma georganiseerd, waarbij geëindigd wordt met het daadwerkelijke overvliegen. Ook dit jaar was het weer een waar spektakel.

Normaliter worden de opkomsten over de zaterdag verspreid, omdat Scouting Panoord een behoorlijk aantal jeugdleden heeft. Maar tijdens het overvliegen wordt er altijd één grote bijeenkomst georganiseerd. Dit jaar is dat op het eigen terrein geweest. Na een gezamenlijke speurtocht en spel werd met het overvliegen begonnen. En dit jaar vlogen de leden ook letterlijk over. De ouderen gingen eerst in een tokkelbaan, de jongere leden  beklommen een andere hoge hindernis. Daarna was er uiteraard de traditionele oversteek over een sloot, waarbij vooral de oudere leden het tot hilariteit van iedereen nauwelijks droog hielden. En omdat het weer gelukkig ook mee werkte mag er zeker van een geslaagde dag worden gesproken.

Scouting Panoord beschikt over een groot terrein op sportpark Bakestein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten voor haar jeugdleden allerlei activiteiten en spelen te organiseren. De voormalige manege waar Panoord gehuisvest is, biedt een grote overdekte ruimte en heeft onder andere een eigen klimmuur. Daarnaast beschikt Scouting Panoord over een groot buitenterrein, een omheind gebied met ruime grasvelden, een kampvuurkuil, een uitkijktoren en een echt avonturenterrein. Scouting Panoord is de grootste vereniging uit de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.