PvdA bezorgd over bereik sociale wijkteams

21 september 2015 door Hennie van der Zouw
PvdA bezorgd over bereik sociale wijkteams

ZWIJNDRECHT - Met de decentralisaties is veel veranderd. Maar krijgen de mensen die het nodig hebben ook de juiste zorg? Daar gaat het natuurlijk om. Ook de vraag of inwoners de sociale wijkteams weten te vinden en dat mensen weten waarvoor die bedoeld zijn houdt de PvdA-fractie bezig.
 
Afgelopen vrijdag bezochten André Veth, Nihat Kahveci en Gerard Slotema (tijdelijke vervanger van Bert Exoo) het inloopspreekuur van de sociale wijkteams in Noord en Kort Ambacht. Zij hoorden dat het absoluut nog geen storm loopt bij de inloopspreekuren. De kwartiermaker is nog bezig het sociale wijkteam goed in te richten, zodat de zaken nog niet naar behoren lopen. Nog weinig inwoners weten de sociale wijkteams te vinden. De PvdA maakt zich zorgen. Krijgen inwoners die daarop aangewezen zijn wel de broodnodige zorg?
 
De bedoeling is dat meer met preventie wordt gedaan en nazorg wordt geregeld. Ook moet de participatie en betrokkenheid in de wijk worden vergroot. Maar hoe doe je dat als burgers het sociale wijkteam niet weten te vinden? De fractie van de PvdA zal de ontwikkeling van de sociale wijkteams kritisch blijven volgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.