Metaalmars en stakingen op 25 september 2015

23 september 2015 door Hennie van der Zouw
Metaalmars en stakingen op 25 september 2015

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - FNV Metaal en CNV Vakmensen staken op vrijdag 25 september.

Wie: Stakers (groot- en klein)Metaal uit regio Rotterdam (incl. Zeeland, Dordrecht) en FNV-jongeren van Young & United

Welke bedrijven: o.a. Heerema Zwijndrecht en FN Steel (staken al vanaf donderdag 24 september voor 48 uur), IHC, Keppel Verolme, Brussh,  Cofely,  Croon, Wolter Dros, Harsco,  Bis, Bosch tevopharm, Koni, Fokker, Lift bedrijven, Aluchem, Draka. Verwachte opkomst: 1500 stakers.

Waar: Rotterdam, op Handelsplein, Erasmusbrug en Willemsplein.

Wanneer: Vrijdag 25 september 2015, van 09.00–12.00 uur (inschrijving stakers vanaf 08.00 uur op Willemsplein). Verzamelen stakers op het Handelsplein.

Activiteit: Vanaf 09.45 tot 10.30 uur stakingsmars over de Erasmusbrug. Route: Vanaf Handelsplein via de Erasmusbrug naar het Willemsplein. Mariette Patijn, arbeidsvoorwaardencoördinator van de FNV opent de mars.

Sprekers Willemplein:

Vanaf 10.45 tot 11.30 uur:

- Mariette Patijn, arbeidsvoorwaardencoördinator FNV
- Jacqie van Stigt, FNV onderhandelaar Metalektro en Metaal & Techniek
- Peter de Jong, CNV Vakmensen
- Young & United: Zeg No, tegen jeugdschalen in cao
- Jos Brocken, FNV onderhandelaar Metalektro en Metaal & Techniek

Met optredens van band Pure Party XL

FNV Metaal en CNV Vakmensen: Metaalmars en stakingen op 25 september 2015: Werkgevers, kom over de brug!

FNV Metaal en CNV Vakmensen vinden het hoog tijd dat de werkgevers in de metaal over de brug komen. Daarom lopen metaalwerkers uit de regio Rotterdam op vrijdag 25 september in een metaalmars door de stad. Ze laten zien dat ze de strijd niet staken. FNV-bestuurder Jan Meeder: ‘Sinds de afloop van het ultimatum weigeren de werkgevers te luisteren naar hun eigen medewerkers. De eisen zijn heel redelijk: een hoger loon, afschaffing van jeugdschalen, een einde aan doorgeschoten flexibiliteit, meer zeggenschap over werktijden en op een gezonde manier oud worden.’

Gelijk loon
In het voorjaar wezen de metaalwerkgevers het ultimatum van de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen af. De metaalmars door Rotterdam en de 48-uursstakingen en 24-uursstakingen maken onderdeel uit van een reeks stakingen en acties door het hele land. Ook de FNV-jongeren van Young&United lopen mee. Zij willen een einde aan de jeugdschalen en eisen gelijk loon voor gelijk werk, ook voor jongeren.

CNV-bestuurder Peter de Jong: ‘Het gaat goed met de metaalsector. Er is ruimte voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. De mensen verdienen zo snel mogelijk een nieuwe cao, met afspraken over scholing en zeggenschap over werktijden. En natuurlijk een reële loonsverhoging.'

FNV-bestuurder Jan Meeder: ‘We hebben de werkgevers FWT en FME uitgenodigd vrijdag ook te komen. Het is hoog tijd dat ze over de brug komen.’fnv,

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.