Albatros D1 presteert super in de Hoofdklasse

28 september 2015 door Hennie van der Zouw
Albatros D1 presteert super in de Hoofdklasse

ZWIJNDRECHT - Het D1-team van de trainers Sharona Oosten en Ferry Wensveen rijgt de ene na de andere spannende wedstrijd aan elkaar. De prestaties van de jeugdige korfballers op Hoofdklasseniveau zijn daarnaast geweldig te noemen. Met drie overwinningen en één nederlaag werd zaterdag de confrontatie met koploper Maassluis aangegaan.

Zoals al vaker gebeurde moest Albatros op het zonnige veld op sportcomplex Develstein eerst op  achterstand komen om wakker te worden. De 0-3 werd echter vlak na rust al omgebogen in een voorsprong en deze werd zelfs naar 7-5 vergroot. Halverwege de tweede helft had Albatros, met uitblinkster Lisette Krol, de wedstrijd volledig onder controle en kreeg Maassluis de bal zelfs niet meer naar het andere vak. De Zwijndrechtse aanval verzuimde echter haar kansen om te buigen in een grotere voorsprong waardoor er toch bij 7-6 een spannende slotfase aanbrak. De 7-7 gelijkmaker viel en bij de 7-8 in de laatste minuut leek Albatros plots met lege handen te staan. Jorien Jordaan bleef echter koel toen hij een paar tellen voor het eindsignaal op de strafworpstip mocht plaatsnemen. Het werd 8-8 en opnieuw een prachtig punt voor de kanjers van D1.

De grootste uitslag kwam afgelopen zaterdag op naam van E2 dat DVS ’69 met maar liefst 32-2 afdroogde in 4x 10 minuten speeltijd. Ook de 18-0 van C2 tegen Vriendenschaar C3 mag genoemd worden, evenveel treffers voor E4  en de 18 treffers van B2 tegen ACKC B1 waren ook voldoende voor de winst (18-12).

Bij de E-jeugd kon E6 de eerste overwinning noteren en ook F4 haalde weer uit (13-0 tegen GKV).

B1 heeft de teleurstelling van de eerste twee nederlagen verwerkt, bond RWA twee keer aan de zegekar en was afgelopen zaterdag met 9-10 te sterk voor PKC B2. Voor C1 is de Zeeuwse 1e klasse te hoog gegrepen; nu werd het 16-9 voor TOP C1.  D3 won met 7-4 van Vriendenschaar D3 en gaat volgende week het eerste kampioensfeestje vieren!

A1 had alle moeite met NIO A1, maar won wel met 15-12. De ploeg zag Lisanne Ligtelijn helaas uitvallen met een knieblessure. Albatros 3, 4 en 6 verloren, maar senioren 8 en 9 wonnen! Het 5e pakte een prima punt (16-16) tegen Nieuwerkerk.

Albatros 2 rekende gedecideerd af met koploper Oranje Wit 3 (19-12), maar het vlaggenschip kreeg het deksel op de neus. Naar de wedstrijd tegen regiogenoot DVS ’69 werd al lang uitgekeken, maar met name en achteraf zo bleek , terecht door de Ambachtse tegenstander die haar ziel en zaligheid in deze ontmoeting legde. De thuisploeg, die zwaar uit vorm lijkt te zijn, kon nauwelijks verweer bieden en zag het verschil vlak na rust oplopen tot zes (6-12). Trainer Steven de Graaf wisselde vervolgens vier spelers en de invallers gaven de score nog een iets beter aanzien: 13-17.
Op de overwinning van David op Goliath was niets af te dingen en hopelijk kan de thuisploeg met de wedstrijd tegen koploper Fiks in het vooruitzicht het lek op tijd boven water krijgen.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.