Korfballers sv Conventus sluiten moeilijke wedstrijd winnend af

28 september 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus sluiten moeilijke wedstrijd winnend af

ZWIJNDRECHT - Om in de kop van het kampioenschap mee te komen zal  je ook de moeizamere wedstrijden moeten winnen. Dat is precies wat de korfballers van sv Conventus afgelopen weekend op eigen veld hebben gedaan. Het Zwijndrechtse team kon maar geen afstand nemen van tegenstander Fluks, maar won uiteindelijk wel met vier punten verschil.

Met Fluks uit Noordwijk als tegenstander trof Conventus afgelopen weekend één van de lichtgewichten uit de competitie. Dit betekende echter geen rustige dag voor het team van coach Peter Jonker. In de eerste helft leek het verschillende keren alsof Conventus afstand zou nemen van de tegenstander door een voorsprong van vier punten te pakken, maar keer op keer gaven slordige foutjes Fluks de mogelijkheid om terug te komen. Met een ruststand van 10 – 8 was duidelijk dat er een spannende tweede helft te wachten stond.

Ook in de tweede helft kreeg Conventus het niet makkelijk. Een sleutelrol lag tijdens de wedstrijd echter bij Rowie Kiel, welke het team door de wedstrijd loodste en zelf maar liefst zes maal tot scoren wist te komen. Zo kon het in geel/zwart spelende team de voorsprong behouden, welke aan het eind van de wedstrijd 20 – 16 bedroeg. Met de derde overwinning heeft Conventus een plaatsje in de kop van het klassement bemachtigd, maar zal tijdens de twee laatste wedstrijden voor het zaalseizoen tegen Aurora en Crescendo moeten presteren om dit te behouden.

Scores sv Conventus
Rowie Kiel 6x, Ellen Verschoor 4x, Niels de Kok 3x, Jorrit de Bruijn 3x, Priscilla Zijlmans 2x, Thomas Streefkerk 1x, Walter Slingerland 1x

Foto: Rowie Koel loodst Conventus naar de overwinning. (Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus)

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.