Solide verdediging bezorgt Pelikaan 1 punt in Brielle

28 september 2015 door Hennie van der Zouw
Solide verdediging bezorgt Pelikaan 1 punt in Brielle

ZWIJNDRECHT - Na twee verloren wedstrijden werd het weer eens tijd om punten te pakken voor Pelikaan. Pelikaan vertrok om dit te bewerkstelligen naar Brielle waar het vorig jaar nog vertrok met 0 punten.

Waar het vorige week in het eerste kwartier nog aan scherpte ontbrak begon Pelikaan deze wedstrijd goed. Pelikaan gaf geen kansen weg en wist af en toe leuk voetbal op de mat te leggen. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Ook Brielle kon geen kansen creëren mede door een sterk acterende verdediging. Waar Pelikaan normaal gesproken met 4 verdedigers speelt, waren er nu 3 centrale mensen opgesteld. Mahmut, Achraf en Ronan hielden het achterin goed dicht en lieten op 1 kans, 5 minuten voor tijd, na geen enkel steekje vallen.

Weinig kansen maar toch een boeiend en vooral spannend schouwspel. Een punt was echter het enige juiste resultaat voor beide teams die niet echt een vuist konden maken. Toch had Pelikaan er nog met de 3 punten vandoor kunnen gaan. In de 90e minuut was er een snelle uitbraak waarbij Pelikaan in een 4 tegen 2 situatie terecht kwam. Helaas werd deze uitbraak niet helemaal goed uitgespeeld en strandde Marvin zijn schot op de benen van de keeper. Toch kan Pelikaan tevreden gevoel terugkijken op deze middag. Na twee verloren wedstrijden waar Pelikaan verloor door individuele fouten was de degelijkheid waar Pelikaan tegen Brielle mee speelde erg fijn om te zien.

Een kleine vermelding verdient ook nog de scheidsrechter die een puike partij floot waar niks op aan te merken viel. Een verademing na de wanvertoning van de scheidsrechter vorige week.

Opstelling:
Pomp – Jesper (Rowdy) – Achraf – Ronan – Mahmut – Manucho – Lucas – Jordy – Anouar – Jermain (Marvin) – Zwang (Yessin)

Fotografie: Karin van Buren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.