Maritieme sector versterken door kennisdeling

01 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Maritieme sector versterken door kennisdeling

ZWIJNDRECHT / DRECHTSTEDEN - Maandag 28 september vond in Sliedrecht voor het eerst de netwerkbijeenkomst Maritime Delta plaats. Doel van deze bijeenkomst was om de vele betrokken contacten binnen de (semi)publieke partners en ondernemersverenigingen meer bekend te maken met de beschikbare instrumenten en activiteiten uit het programma, en daarnaast de gelegenheid te geven om onderling kennis te maken. In een volle raadszaal te Sliedrecht waren dan ook vertegenwoordigers vanuit de hele regio aanwezig.

Behaalde successen onderstrepen belang van regionale samenwerking
Diverse succesvolle samenwerkingsvormen tussen bedrijven, onderwijs en overheid hebben er al voor gezorgd dat de regio Zuid-Holland (inter)nationaal op de kaart is gezet en er kennis is gedeeld op onder andere diverse congressen, idee cafés en bijeenkomsten. Daarnaast is het congres Aerospace meets Maritime door de regio omarmd. Wethouder Tanis van gemeente Sliedrecht benadrukte dan ook de noodzaak van regionale samenwerking.

Kennis delen en verbinden
Om de regionale samenwerking verder vorm te geven, werden tijdens de netwerkbijeenkomst recente activiteiten gepresenteerd zoals de idee cafés op het gebied van aquatic drones en verduurzaming voortstuwing. Daarnaast was er aandacht voor de aanstaande maritieme monitor voor de regio Zuid-Holland die in opdracht van de partners van Maritime Delta dit najaar zal worden uitgevoerd. Er werd ook stilgestaan bij onder andere de werkzaamheden van de MKB-consulent en de plannen van YES!Delft en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH); allemaal initiatieven om (startende) bedrijven in de regio te helpen. Tot slot werden er diverse ideeën uitgewisseld en kon men nader kennis maken met elkaar. Dit zorgde voor nieuwe verbindingen als opmaak voor samenwerking in de toekomst.

Wethouder Tanis was tevreden over de bijeenkomst: "Gezien het succes gaan we zorgen voor een vervolg. Samen gaan we verder werken aan maritieme topregio".

Maritime Delta
De regio Zuid-Holland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van offshore dienstverlening en ontwikkeling van complexe maritieme systemen. Maritime Delta stimuleert samenwerking tussen bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen ( de drie O's) voor de maritieme sector in de regio. Hierbij worden op het gebied van innovatie, arbeidsmarkt & onderwijs en branding & acquisitie de krachten gebundeld en kennis gedeeld.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.