Zorgtrainingen voor Zorgvrijwilligers

02 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Zorgtrainingen voor Zorgvrijwilligers

ZWIJNDRECHT / DRECHTSTEDEN - In oktober 2015 kunnen vrijwilligers, werkzaam in de sector Zorg en Welzijn, gratis speciaal voor hen opgezette trainingen volgen via Vrijwilligershuis Drechtsteden. Deze trainingen worden door diverse organisaties in Dordrecht en Zwijndrecht aangeboden om (potentiële) vrijwilligers te ondersteunen in hun werk.

Trainingen
- De training ROLSTOEL RIJDEN wordt georganiseerd door Zorgorganisatie Swinhove Groep in Zwijndrecht. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, er komt veel bij kijken. De trainers Heleen den Ouden en Leon Mathlener leggen onder andere uit welke verschillende rolstoelen er zijn en hoe men iemand die in een rolstoel zit benadert. Er is ook gelegenheid om met elkaar in de rolstoelen te rijden om te leren hoe je iemand in een rolstoel het beste kunt vervoeren en om te ervaren hoe het voelt om gereden te worden.
- De training HIV EN HEPATITIS wordt in Dordrecht gegeven door Eva Monster van het Leger des Heils. Tijdens de training bespreekt zij hoe besmettelijk HIV en hepatitis zijn, hoe men besmet raakt en wat te doen als men denkt besmet te zijn geraakt. Ook komt aan de orde hoe men omgaat met mensen die besmet zijn.
- De training MELDING HUISELIJK GEWELD wordt gegeven door Ineke Brugmans en Marieke Sprong van het Leger des Heils in Dordrecht. In deze training bespreken zij de verschillende soorten van mishandeling; welke partijen er bij betrokken zijn en wat een vrijwilliger kan doen als zij huiselijk geweld signaleert. Tenslotte behandelen zij het meldcode stappenplan en hoe men dit dient te gebruiken.

Aanmelden
Meer informatie over deze trainingen staat op de website www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl onder het tabblad Academie. Hier dient men zich ook in te schrijven, want voor iedere training geldt een maximum (en een minimum) aantal deelnemers. Er kan ook gebeld worden naar telefoonnummer 078 2000223.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.