Sv Conventus organiseert sportdag voor Wit-Russische kinderen

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Sv Conventus organiseert sportdag voor Wit-Russische kinderen

ZWIJNDRECHT - Naast het organiseren van sportactiviteiten voor de eigen leden, heeft sv Conventus vorige week ook de deuren geopend voor Wit-Russische kinderen. Op woensdag 30 september 2015 organiseerden de vrijwilligers van de Zwijndrechtse vereniging een sportdag voor de groep Wit-Russische kinderen, die al vanaf 26 augustus tijdelijk in en om Zwijndrecht wonen en nog altijd last hebben van de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl.

De groep van twintig Wit-Russische kinderen werden woensdag samen met de kinderen van hun gastgezinnen bij Conventus ontvangen met een pannenkoekenlunch. Met goed gevulde maag konden ze vervolgens de sportvelden betreden voor zowel hand- en korfbaltrainingen. Na afloop van alle activiteiten werden er nog ijsjes uitgedeeld en konden de kinderen moe maar voldaan terugkijken op een zonnige, gezellige en sportieve middag.

De groep van twintig Wit-Russische kinderen zijn onderdeel van de werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp, dat eens in de twee tot drie jaar kinderen uit Wit-Rusland naar Nederland over laat komen. Hier worden ze geplaatst bij gastgezinnen in Zwijndrecht, H.I.Ambacht en Papendrecht plaatst, terwijl twee meegereisde docenten ze ‘gewoon’ lesgeven. Ondanks dat ze de kernramp in Tsjernobyl nooit hebben meegemaakt, ondervinden ze wel de schadelijke gevolgen van de ramp die zich in 1986 voltrok. Een verblijf van bijna twee maanden in een omgeving zonder schadelijke straling kan de gezondheid van de kinderen echter een sterke oppepper geven, waar ze nog jaren baad van kunnen hebben.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.