Fysieke tegenstand houdt handbaldames sv Conventus niet tegen

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Fysieke tegenstand houdt handbaldames sv Conventus niet tegen

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend bewezen ook om te kunnen gaan met een fysiek sterke tegenstander. In een wedstrijd op eigen veld kregen de Zwijndrechtse dames het zeker niet makkelijk met Ventura, maar het team wist wel met vijf punten verschil te winnen en schoof daarmee door naar de eerste plaats in de competitie. Dit kon niet worden gezegd over het eerste herenteam, dat na een controversiële wedstrijd juist vijf punten tekort kwam.

Met Ventura als tegenstander wist Conventus vooraf dat het zich op kon maken voor een stevige wedstrijd, waarbij het team vooral in de aanval harder dan gemiddeld aan zou worden gepakt. Mogelijk met deze wetenschap in het achterhoofd begon het team te afwachtend en stond al binnen korte tijd met 1 – 3 achter. Pas halverwege de eerste helft voelde Conventus de tegenstander goed aan en kwam zo beter in het spel, waardoor het tempo aanzienlijk kon worden verhoogd. Zo kon het team van coach José Narvaez de 1 – 3 achterstand omdraaien in een 6 – 3 voorsprong. Een inzinking in de tweede helft bracht het verschil nog even terug tot twee doelpunten, maar vervolgens bewees Conventus volwassen om te kunnen gaan met de fysiek sterke tegenstander en liep zo uit tot een 15 – 10 overwinning.

Conventus’ eerste herenteam speelde zondag tegen de Rotterdamse Meeuwen, dat ver onder Conventus in het kampioenschap stond. Net als bij de dames begonnen de Zwijndrechtse heren zwak aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 2 – 6 achterstand aan. In de loop van de eerste helft verbeterde het spel en kwam Conventus terug tot 6 – 8 in de rust. Ook in de tweede helft kende Conventus’ spel een kleine inzinking, maar op het moment dat het team zich leek te herpakken ging het volledig mis.

De wedstrijd werd gekenmerkt door verschillende dubieuze beslissingen van het scheidsrechtersduo, met als gevolg dat de emoties hoog opliepen. In het laatste gedeelte van de tweede helft werden er twee rode kaarten getrokken voor relatief kleine overtredingen die buiten het veld plaatsvonden. Hierdoor ontstond een situatie waarbij tijdelijk met slechts drie spelers en een keeper verder gespeeld moest worden. Vanaf dat moment was Conventus kansloos en verloor met 12 – 17, al zal de wedstrijd nog wel een staartje krijgen bij het Nationale Handbal Verbond.

Waar het eerste herenteam niet wist te winnen, deed het tweede herenteam dit wel en versloeg Unitas met 21  - 18. Geen punten waren zondag weggelegd voor het tweede en derde damesteam. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.