Korfballers sv Conventus met ruim verschil voorbij Aurora

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus met ruim verschil voorbij Aurora

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag een relatief eenvoudige overwinning weten te pakken op het Haarlemse Aurora. Het team pakte al in de eerste helft een ruime voorsprong, waarna de overwinning het team niet meer kon ontgaan.

Aurora bezette voor de confrontatie met Conventus de voorlaatste plaats in het kampioenschap, maar een wedstrijd eerder wees uit dat het Zwijndrechtse team het beste naar boven haalt in de ‘mindere goden’ van de competitie. Conventus’ coach Peter Jonker had echter grondig onderzoek gedaan naar de tegenstander, met een goed uitgewerkte strategie als gevolg.

Deze strategie bleek bijzonder goed te werken: door een sterke verdediging kreeg de tegenstander nauwelijks schotkansen, terwijl het team zelf wel veelvuldig tot scoren wist te komen. Zo stond er na de eerste helft al een ruime 7 – 1 voorsprong op het scorebord. Ook in de tweede helft zou Conventus het goede spel vast weten te houden, zonder dat er teveel risico’s werden genomen. Op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er dan ook een ruime 15 – 5 overwinning op het scorebord.

Voor volgende week mag Conventus zich opmaken voor een grotere uitdaging: Crescendo. In Leiden treft het team van coach Peter Jonker een sterke tegenstander welke op een kleiner veld en nog ‘ouderwets’ op echt gras speelt, wat Conventus enige tijd zal kosten om aan te wennen. Een overwinning zou echter de tweede plaats in het kampioenschap verstevigen.

Scores sv Conventus
Priscilla Zijlmans 4x, Jorrit de Bruijn 3x, Thomas Streefkerk 3x, Walter Slingerland 2x. Ellen Verschoor 1x, Niels de Kok 1x, Denise Coenraads 1x
 
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.