Albatros begroet de eerste kampioenen

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Albatros begroet de eerste kampioenen

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag de eerste twee kampioenen begroet. Albatros D3 was eigenlijk al kampioen maar moest in Sleeuwijk nog even afrekenen met de nummer laatst uit hun poule. Het werd voor beide teams geen leuke wedstrijd want het verschil was veel te groot: 0-17. Bij terugkomst in Zwijndrecht trakteerde voorzitter Max van de Pol het team met hun trainers Amber en Bas op taart en kon de ongeslagen kampioen op de foto.

B1 moest winnen om in ieder geval gedeeld kampioen te worden in de 1e klasse. Oranje Wit B2, in Dordt nog met 10-6 te sterk, maakte het de ploeg van Nathalie en Robin tot 7-7 knap lastig, maar de thuisploeg raakte niet in paniek. Albatros won uiteindelijk met 12-8 en hoorde na afloop dat de concurrenten gelijk gespeeld hadden waardoor de ploeg, ondanks een negatief doelsaldo, alléén kampioen is geworden!

Hun trainingsmaatjes van B2 wonnen met 5-14 van Ventura Sport waardoor ook voor hen de titel lonkt. Ook hebben de jeugdteams B4, D1, D4, E1, E4 en F1 nog kans op het kampioenschap, maar sommigen zijn daarbij afhankelijk van een misstap van de concurrentie. E1 klopte Merwede E1 met maar liefst  20-8 en ook waren er 20 treffers voor A1 in de wedstrijd tegen Kinderdijk A1 (20-10). A1 speelt a.s. zaterdag de topper bij het ook nog ongeslagen KCC A2.

Negentien treffers voor E2 dat PKC E4 met 5-19 versloeg en ook 19 treffers voor Albatros 3 in de uitwedstrijd bij Swift 3 waardoor er een keurige 15-19 overwinning werd geboekt.

Albatros 1 en koploper Fiks uit Oegstgeest maakten er een spectaculaire wedstrijd van. Albatros, dat in Jurriën Kwaak een scherpschutter had (8x), had zich goed hersteld van de klap van vorige week en de neuzen stonden allemaal dezelfde richting op. Er werd geknokt en Albatros bleek bij 9-13 vlak na rust over veerkracht te beschikken. Via 16-16 hees de thuisploeg zich op het zonnige en drukbezochte veld naast Fiks en ging er zelfs overheen. De 19-18 stip leek de winnende te worden, maar het lot was Albatros zaterdag niet gunstig gezind. Met het gelijke spel schoot Albatros niet heel veel op, maar het geboden spel bood wel weer houvast voor de komende weken.

Albatros 2 klopte Vitesse 3 probleemloos met 15-9, het 4e haalde nuttige punten met een 14-16 overwinning bij KCR 4 en A3 klopte OZC A1 met 10-12.

Bijschrift foto’s:
Boven: B1 is kampioen in de 1e klasse
Hieronder: D3 werd de allereerste kampioen.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.