Bart Deurloo en Frank Rijken naar WK in Glasgow

06 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Bart Deurloo en Frank Rijken naar WK in Glasgow

ZWIJNDRECHT - Van 23 oktober t/m 1 november vinden de Wereldkampioenschappen Turnen plaats in Glasgow. Nederland mag maximaal zeven turners afvaardigen. Tijdens deze WK worden de teams bekend die zich rechtstreeks (top 8), dan wel indirect via het Olympic Test Event (plaats 9-16), kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio 2016.

Bondscoach Mitch Fenner heeft vanuit de “Glasgow-ten” de volgende zes turners en een meereizende reserve geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de olympische teamkwalificatie. Naast de O & O-leden Bart Deurloo en Frank Rijken zijn in het Oranjeteam opgenomen Casimir Schmidt (PAX-Hoofddorp), Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes (beiden Flik Flak – ’s-Hertogenbosch), Epke Zonderland en als reserve Michel Bletterman (beiden St. Turncentrum Sportstad – Heerenveen)

Bondscoach Mitch Fenner: “Naar dit belangrijke WK hebben we drie jaar toegewerkt, alle turners hebben er keihard voor gewerkt, het resultaat daarvan moet nu in Glasgow zichtbaar worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijke team de doelstelling kan behalen. Ik wil benadrukken dat het gehele team, dus óók de thuisblijvers, heeft bijgedragen aan daar waar we nu staan, One Team – One Goal!”

Delegatie
De zeven turners zullen worden begeleid door het coachesteam dat onder leiding van bondscoach Mitch Fenner bestaat uit Bram van Bokhoven, Jeroen Jacobs en Daniël Knibbeler. De delegatie bestaat verder uit fysiotherapeut Niels Hagen, juryleden Robert van Oort en Vincent Reimering (op uitnodiging van de FIG) en teammanager Roel Bron. Delegatieleider Hans Gootjes, arts Karin Top en persattaché Janny Vermeule zijn zowel bij de dames- als de herendelegatie actief.

Vervolg voorbereiding op WK
De laatste dagen voorafgaand aan het vertrek naar Schotland wordt door de Glasgow-ten nog gezamenlijk getraind. De mannendelegatie vertrekt op 18 oktober naar Glasgow. De Nederlandse turners komen op maandag 26 oktober om 16.30 uur (lokale tijd) in actie.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.