Walburg op weg naar Plastic Tas Vrij winkelcentrum

09 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Walburg op weg naar Plastic Tas Vrij winkelcentrum

ZWIJNDRECHT - Plastic Tas Vrij was ook actief op de Dag van Duurzaamheid. De vrijwilligers deelden folders en posters uit aan een groot aantal winkeliers van  winkelcentrum Walburg. Die reageerden verrast en positief en velen hingen meteen de poster op.

,,De winkeliers weten dat gratis plastic tassen per 1 januari 2016 worden verboden,’’ zegt Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij. ,,Dit is eerst een bewustwordingsactie. Daarna vragen we hen om een stap verder te gaan, door helemaal te stoppen met plastic tasjes en over te schakelen op milieuvriendelijke, herbruikbare tassen.’’ Er moet immers toch worden betaald voor een tasje, en volgens Plastic Tas Vrij kunnen winkeliers dan net zo goed geld vragen voor een tas van een ander materiaal dan plastic. ,,Of ze gaan statiegeld tassen gebruiken, dat werkt ook prima,’’ zegt Paula Tubbing van Plastic Tas Vrij.

De folders en posters roepen de klanten op hun eigen tas mee te nemen,  het motto van Plastic Tas Vrij sinds de oprichting in 2011. De organisatie is een initiatief van betrokken burgers die strijden tegen de plastic soep. Plastic tassen komen vaak op straat terecht, en richten grote schade aan in de natuur omdat ze niet vergaan. Dieren zien ze voor voedsel aan en stikken erin.,,Als je altijd je eigen tas meeneemt en plastic tassen weigert, maak je al een groot verschil,’’ aldus Kijlstra.

Fotobijschrift: Op de Dag van de Duurzaamheid deelden Hanneke Kijlstra en Paula Tubbing van Plastic Tas Vrij folders en posters uit aan de winkeliers van winkelcentrum Walburg.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.