Gemeente is bereid onderdak aan vluchtelingen te geven

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente is bereid onderdak aan vluchtelingen te geven

ZWIJNDRECHT - Het Rijk heeft op 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden.

Het college van B&W en de gemeenteraad van Zwijndrecht hebben de bereidheid uitgesproken om mee te helpen als de nood echt aan de man komt. Deze situatie doet zich nu voor.
De gemeente Dordrecht heeft namelijk afgelopen zaterdag 10 oktober bij de overige gemeenten van de Drechtsteden een verzoek ingediend voor tijdelijke opvang van de vluchtelingen in de regio. De gemeente heeft de mogelijkheden hiervoor in Zwijndrecht bekeken. Op dinsdag 13 oktober komt het onderwerp aan de orde in de vergadering van het college van B&W en zal hierover een besluit worden genomen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.