Senioren 7, B2 en E4 van CKV Albatros vieren kampioenschap

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Senioren 7, B2 en E4 van CKV Albatros vieren kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 10 oktober zijn 3 teams bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros kampioen geworden. Helaas geen punten voor het vlaggenschip.

Senioren 7 speelde een spannende wedstrijd tegen Nieuwerkerk. De gehele wedstrijd gingen de teams gelijk op, maar was het Albatros die aan het langste eind trok, 9-11. Door deze overwinning konden de bloemen in ontvangst worden genomen. Ook B2 mocht bloemen in ontvangst nemen, na een 18-2 overwinning op GKV.

E4 wist met 1-7 te winnen van Triade E1 en hierdoor zijn ook zij de beste in hun poule. Zij zullen deze week hun feestje vieren.  

Albatros 1 was geen schim van de ploeg die het vorige week koploper Fiks nog moeilijk maakte. Het tamme Albatros kwam met 4-0 achter, kwam nog wel terug tot 6-4 maar bij rust was het verschil weer hersteld 10-6. De Zwijndrechtse ploeg kwam misschien wel gemotiveerd, maar niet scherper of beter uit de kleedkamer en liet zich op het winderige veld in 's Gravenzande gewillig naar de slachtbank leiden: 19-11. De kampioenaspiraties kunnen nu definitief de koelkast in en Albatros kan zich zowel fysiek als mentaal gaan opladen voor de zaalcompetitie in de Overgangsklasse.

Albatros 2 speelde op een klein veld in Bodegraven en bleek het vizier niet op scherp te hebben.
Dankzij de reboundkracht van Boris en Robin kon er echter volop geschoten worden en was er verdedigend eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. De voorsprong werd echter langzaam uitgebreid en toen Vriendenschaar 2 bij 8-10 nog even aandrong, nam aanvoerder Robin Verwoert zijn verantwoordelijkheid en scoorde twee belangrijke treffers. Uiteindelijk werd met 8-13 gewonnen.

Koploper A1 en runner-up KCC A2 begonnen allebei nerveus aan de topper in Capelle a.d. IJssel. Na 8 minuten had aanvoerder Youri twee strafworpen verzilverd en kon de wedstrijd los. Twee doelpunten van Armelle brachten Albatros op 2-6. Albatros bleek weer over veel scorende schijven te beschikken. Inmiddels was Caroline Punt met een enkelblessure uitgevallen en vervangen door B-speelster Simone Voskuijl die direct een strafworp verdiende.
Bij rust leidde Albatros met 5-8 en bij 6-12 en 7-13 na tien minuten in de tweede helft leek Albatros op weg naar een ruime overwinning. De 13e Albatrostreffer van Stan bleek echter de laatste en om de laatste vijf minuten werd het nog even billenknijpen voor de ploeg van Alex en Roeland. Het bleef echter bij 11-13 en daardoor heeft Albatros nu een gaatje van 3 punten geslagen naar de achtervolgers.

Albatros 3 pakte 1 punt tegen het hoger geplaatste WION. Albatros ging de rust in met een kleine voorsprong, helaas wisten ze de voorsprong niet te behouden en kon WION op gelijke hoogte komen, 14-14. Junioren A3 speelde een prima pot tegen Scheldevogels en won met 14-6. Volgende week zal de kampioenswedstrijd tegen Thor gespeeld worden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.