Ruime zege levert Conventus Korfbal E2 het kampioenschap op

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Ruime zege levert Conventus Korfbal E2 het kampioenschap op

ZWIJNDRECHT - Nadat Conventus Korfbal F1 al kampioen was geworden, heeft nu ook Conventus Korfbal E2 het kampioenschap veilig gesteld. Er moest tijdens de laatste wedstrijd worden gewonnen om het kampioenschap te pakken, wat het team van coaches Danielle Winters en Priscilla Zijlmans op overtuigende wijze deed.

Het team jonge korfballers kende nog een lastige voorjaarscompetitie, maar bewees in de najaarscompetitie veel te hebben geleerd door vier wedstrijden te winnen. Maar voor het kampioenschap moest er nog een vijfde zege aan dit indrukwekkende rijtje toe worden gevoegd.

Dit moest gebeuren tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Kinderdijk. Het team kende direct een vliegende start met twee doelpunten van Sienna in de eerste tien minuten, waarna Björn er zelfs 0 – 3 van wist te maken. Met doelpunten van Sienna en Noëlle liepen de jonge Zwijndrechtse korfballertjes zelfs uit tot 0 – 5 voordat Kinderdijk tegengas begon te geven en ook wist te scoren. Conventus E2 liet zich echter niet gek maken en zou  vervolgens zelfs tot een ruime 1 – 12 overwinning uitlopen , waarmee ze het kampioenschap veilig hadden gesteld.

Scores sv Conventus
Sienna 7x, Fleur 2x, Björn 2x, Noëlle 1x

Het kampioenschap is vervolgens op dinsdag 6 oktober gevierd in de kantine van Conventus. De kinderen en hun trotse coaches ontvingen daar een mooie beker en een medaille. Ze hebben daar met het hele team genoten van een welverdiend kampioensetentje. Hier kregen ze tevens te horen dat ze door de KNKV uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de Kampioensparade tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam, wat een grote eer is voor het in geel/zwart spelende team!
 
Foto-credit: Petra den Ouden / sv Conventus
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.