Handbaldames sv Conventus met gelijkspel als kampioenschapsleider de winter in

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus met gelijkspel als kampioenschapsleider de winter in

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben het eerste deel van het kampioenschap als nummer één in het kampioenschap afgesloten. Het team speelde zondag in Schiedam gelijk tegen DWS, waarmee Conventus de eerste plaats in het kampioenschap behield.

Met DWS als tegenstander trof Conventus de nummer drie in het kampioenschap, maar wel een tegenstander waar vorig jaar twee maal van is verloren en waar directe concurrent Vires et Celeritas enkele weken terug eveneens van verloor. Conventus begon de wedstrijd met een 0 – 1 voorsprong, maar was niet direct volledig bij de les en ging mee in het spel van de tegenstander. Als gevolg kon DWS al snel een voorsprong opbouwen, welke op zijn hoogtepunt zelfs vier punten bedroeg. Na een 7 – 3 achterstand kwamen de Zwijndrechtse dames terug in hun eigen spel en begonnen een inhaalrace, welke ze voor rust terugbracht tot een 10 – 11 achterstand.

In de tweede helft zou de wedstrijd zich echt ontwikkelen als een thriller, waarbij beide niets voor elkaar onderdeden. Telkens bleef het onderlinge verschil tussen beide ploegen minimaal. Met nog 1,5 minuut op de klok kreeg Conventus vanaf de rechterhoek de mogelijkheid om een 21 – 22 voorsprong te nemen, maar deze bal werd helaas gemist. Deze kans werd gevolgd door een minuut waarin het team er verdedigend alles aan moest doen om de 22 – 21 te voorkomen, waar het team uiteindelijk glansrijk in slaagde en er een terecht 21 – 21 gelijkspel kon worden genoteerd.

Met het ene punt dat deze zege oplevert staat Conventus gelijk in het kampioenschap met het uit Gouda afkomstige Vires et Celeritas, maar doordat Conventus’ doelsaldo zestien doelpunten beter is gaat het Zwijndrechtse team de winter in als kampioenschapsleider. Op zondag 25 oktober begint de selectie van coach José Narvaez aan de zaalcompetitie, waar alle pijlen op gericht zijn en het team voor een plaats bij de top drie in het kampioenschap gaat. In april 2016 zal het veldseizoen weer voort worden gezet en hoopt Conventus de titel binnen te halen.

Net als het eerste damesteam speelde ook het tweede herenteam zondag gelijk tegen DWS:  met een 26 – 26 einduitslag verraste het team tegen de tot dat moment ongeslagen nummer één in het kampioenschap. Het tweede damesteam verloor zondag met 18 – 13 van Atomium, terwijl het derde damesteam drie punten tekort kwam op MOK. Het eerste herenteam van Conventus kwam zondag niet in actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.