Korfballers sv Conventus zetten belangrijke stap richting het behalen van hun doelstelling

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus zetten belangrijke stap richting het behalen van hun doelstelling

ZWIJNDRECHT - Met een overwinning op Crescendo hebben de korfballers van sv Conventus een belangrijke stap gezet richting de doelstelling om mee te kunnen strijden om het kampioenschap. De vijfde overwinning op rij bracht Conventus naar de tweede plaats in het kampioenschap, welke na de zaalcompetitie weer zal worden voortgezet.

De selectie van Conventus reisde zondag naar Leiden in de wetenschap dat ze het niet makkelijk zouden krijgen: niet alleen stond Crescendo met één wedstrijd minder gespeeld vierde in het kampioenschap, de wedstrijd vond ook plaats op echt gras en een kleiner dan gebruikelijk veld. Als gevolg van de ongebruikelijke omstandigheden werd Conventus vorig jaar nog in de eerste helft door Crescendo weggespeeld, maar dit keer had het team van coach Peter Jonker zich dusdanig voorbereid dat het zich niet meer liet verrassen.

Vlak voor de start van de wedstrijd viel aanvoerster Priscilla Zijlmans weg vanwege een blessure, waardoor Elaine Niesing in de basis mocht starten. Het Zwijndrechtse team zou vervolgens bijzonder sterk aan de wedstrijd beginnen, waarbij er geen twijfel over kon bestaan dat er maar om één ding werd gestreden: de overwinning. Al snel zette Conventus de Crescendo op grote achterstand, met een 4 – 12 voorsprong in de rust als gevolg. In de tweede helft kon coach Peter  Jonker zonder al te veel risico reservespelers speeltijd gunnen. Toch werd de voorsprong nauwelijks kleiner en stond er aan het eind van de speeltijd een onverwacht ruime 12 – 18 overwinning op het scorebord.

De wedstrijd stond ook in het teken van de voorlopig laatste wedstrijd van selectiespeler Walter Slingerland, welke zijn prioriteiten heeft moeten verleggen en daardoor tijdelijk geen tijd heeft voor korfbal. Speciaal hiervoor kreeg hij een publiekswissel,  waar hij ten volste gebruik van maakte door direct te scoren.

Scores sv Conventus
Niels de Kok 5x, Jorrit de Bruijn 4x, Thomas Streefkerk 3x, Ellen Verschoor 3x, Walter Slingerland 1x, Rowie Kiel 1x, Elaine Niesing 1x
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.