Terechte nederlaag Pelikaan 1

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Terechte nederlaag Pelikaan 1

ZWIJNDRECHT - Ondanks een goede trainingsweek en een complete selectie kwam Pelikaan weer met lege handen terug op het Pelidome……

Wie een paar minuten te laat kwam miste een spectaculaire opening: balverlies na geklungel op het middenveld leidde al binnen 2 minuten de 1-0 achterstand in. Kort daarna een verre pass vanuit de verdediging en Stephan Zwang liep door de Oude Maas achterhoede en ging alleen op de keeper af. Onderweg werd hij onderuit gehaald en dat betekende een rode kaart voor de verdediger van Oude Maas.

En dit alles binnen 5 minuten. Dat was weer eens wat anders, nu stond Pelikaan met een man meer in het veld waar het al twee keer andersom was. Maar om nu te zeggen dat Pelikaan daardoor de overhand op het veld had, nee, dat was zeker niet het geval. Oude Maas bleef het meest in balbezit. Beide ploegen kregen wel wat kansjes totdat na een mooie aanval opnieuw Stephan Zwang alleen voor de keeper verscheen en beheerst de bal onder de keeper van Oude Maas doorschoof:    1-1.

Het werd zelfs 5 minuten voor rust  1-2 en dat was behoudens de openingswedstrijd (1-0 winst) de eerste keer dat Pelikaan een voorsprong verkreeg. En weer was Stephan Zwang de maker van het doelpunt. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist en vanuit een moeilijke hoek schoot hij prachtig de bal via de rechterpaal binnen. Wat een luxe, een voorsprong en tegen tien man. Zou de eerste uitoverwinning eraan komen? Het was in ieder geval zaak om dat een paar minuten tot de rust vast te houden. Maar net zoals in de eerste minuten van de wedstrijd was er ook in de laatste minuten van de eerste helft volop deining. 

Eerst was het Achraf Bouchrit die in de 43e minuut zijn tweede gele kaart ontving. Al dan niet terecht want volgens velen was het een correcte sliding op de bal zij het enigszins fors ingezet. Weg was het voordeel van tien tegen elf. In de 45e minuut scoorde Oude Maas zelfs de 2-2. Een klap voor Pelikaan zo net voor de rust.

In de tweede helft leek het wel of Pelikaan zich beter voelde met tien tegen tien dan met een man meer. De wedstrijd ging gelijk op en Pelikaan ging wat beter spelen. Waar de scheidsrechter in de eerste helft een goede wedstrijd floot werd dat gedurende de tweede helft minder. Zo zag hij een overtreding in de zestien op Stephan Zwang over het hoofd en ook een paar veel te harde overtredingen op een aantal Peli’s liet hij onbestraft waar hij diverse gele kaarten wel aan Pelikaan gaf. Wellicht was hij toch een beetje beïnvloed door de spelers en de bank van Oude Maas die  bleven zeuren, schreeuwen bij een overtreding en elke fluitsignaal tegen hen becommentarieerde.

Maar Pelikaan bleef in de wedstrijd. In de 69e minuut kwam er een mooie voorzet vanaf links en Jordy van Buren stond oog in oog met de keeper maar helaas schoot hij tegen de keeper aan ipv de bal in de hoek te plaatsen.  Geen 2-3 maar een paar minuten was het andersom, 3-2. Als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander dat wel, is een oud gezegde dat  vandaag weer bewaarheid werd. Pelikaan ging drukken om de 3-3 te forceren maar door een counter werd het 2-4. De doelpuntenmaker van de 2-4 had ook al de eerste 2 goals gemaakt. Deze pas 19-jarige speler, Gerwin Lake, was veruit de gevaarlijkste speler die waarschijnlijk niet lang voor Oude Maas zal spelen als hij zo doorgaat.

Bij Pelikaan was Stephan Zwang de beste man en niet alleen door zijn 2 goals. Een terechte nederlaag want Oude Maas had het betere van het spel en benutte de kansen beter, ook geholpen door Pelikaan die ook nu weer zichzelf uit de wedstrijd speelde door de kansen niet te verzilveren en wéér een rode kaart te pakken. Uithuilen, lering er uittrekken en opnieuw beginnen. De volgende tegenstander heet Oranje Wit. Daar moet eigenlijk van gewonnen worden om niet nu al op een grote achterstand te komen met de nummers 11 en 12. Dat is nu nog 2 punten maar dat kunnen er zomaar 5 worden. A.s. dinsdag kan Pelikaan het zelfvertrouwen weer wat opkrikken want dan staat er een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Wieldrecht gepland, aanvang 20.00 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.