Zwijndrecht biedt vluchtelingen tijdelijk onderdak

13 oktober 2015
Zwijndrecht biedt vluchtelingen tijdelijk onderdak

ZWIJNDRECHT -  De gemeente Zwijndrecht gaat vluchtelingen tijdelijk onderdak geven in zes tot acht leegstaande woningen aan het Bouquet.

Het Rijk heeft op 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Het college van B&W van Zwijndrecht heeft de bereidheid uitgesproken om mee te helpen als de nood echt aan de man komt. Deze situatie doet zich nu voor.

Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Zwijndrecht het verzoek gekregen om onderdak te bieden aan een deel van de 100 vluchtelingen dat in 72-uurs opvang verblijft in Dordrecht. Het gaat om een periode van vier weken.

Geschikte plek
Het college van B&W heeft gekeken naar de mogelijkheden voor tijdelijk onderdak in Zwijndrecht. In samenwerking met Woonkracht10 heeft de gemeente leegstaande woningen aan het Bouquet geschikt bevonden. Het betreffen woningen die in de loop van 2016 worden gesloopt. Het zijn dus geen woningen die onttrokken worden aan de reguliere woningvoorraad. Maximaal 25 vluchtelingen krijgen tijdelijk onderdak in zes tot acht woningen. De opvang gaat vanaf donderdag 15 oktober in. In de komende tijd wordt bekeken of verlenging van de periode van vier weken noodzakelijk én wenselijk is.

Burgemeester Dominic Schrijer: " Wij voelen ons mede verantwoordelijk voor het vinden van humane oplossingen voor het grote vraagstuk van de vluchtelingen. Juist met kleinschalige opvang kunnen wij hierin nu iets betekenen. Bovendien is het zo goed en beheersbaar te organiseren."

Informatie
De gemeente kan zich voorstellen dat inwoners vragen hebben over de tijdelijke opvang. Daarom zijn direct omwonenden vandaag hierover met een brief geïnformeerd. Actuele informatie over de opvang. Voor vragen over de opvang kan men bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente 14 078.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.