Zwaarbevochten maar verdiende overwinning Pelikaan 1

19 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Zwaarbevochten maar verdiende overwinning Pelikaan 1

ZWIJNDRECHT - Wanneer je in de onderste helft van de ranglijst bivakkeert is één van de belangrijkste dingen om te overleven, winnen van je naaste concurrenten, de zogenaamde zespuntenwedstrijden…………

Zaterdag stond zo’n wedstrijd op het programma en het was nog een regioderby ook, tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Voor de wedstrijd was het verschil twee punten in het voordeel van Oranje Wit en wetende dat het verschil in onderlinge wedstrijden gedurende de laatste jaren altijd klein is geweest, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En dat werd het…

Pelikaan begon goed aan de wedstrijd en kreeg het eerste half uur de beste mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de 10e minuut toen via een goede aanval over rechts de bal bij Jordy van Buren kwam maar hij schoot de bal over het doel. Diezelfde Jordy van Buren gaf in de 16e minuut een voorzet naar de geheel vrijstaande Jesper Nossent maar de bal werd op het laatste moment onderschept door een Oranje Wit-verdediger maar de bal kwam voor de voeten van Lerry Overgaauw die ook over schoot. In de 21e minuut ging een kopbal van Jordy van Buuren weer over het doel nadat die bij hem terecht kwam uit een vrije trap van Lerry Overgaauw. Een minuut later kreeg Anouar Saïd nog een kans maar ook hij miste. Het laatste kwartier van de eerste helft had Oranje Wit een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. Gedurende de eerste helft had Oranje Wit ook wel een paar mogelijkheden gekregen en bovendien werd er door de goed leidende scheidsrechter Jobse uit Middelburg een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft zou een geheel ander beeld geven dan in de eerste helft. Uit het niets kwam Pelikaan op voorsprong. Jordy van Buren sneed door de verdediging van Oranje Wit en gaf de bal over aan Lerry Overgaauw die vervolgens tegen de keeper aanschoot maar één van de verdedigers had aan het shirtje van Jordy van Buren getrokken en omdat de kans niet verzilverd werd legde de scheidsrechter de bal op de stip. Jordy van Buren schoot de bal onberispelijk in het doel: 1-0. Vanaf dat moment kreeg Oranje Wit de overhand op het veld. Zij gingen vol op de aanval spelen en hanteerde veelvuldig de lange bal om hun spitsen te bereiken.

De druk op de Pelikaan-verdediging werd steeds groter maar zij hielden stand. Pelikaan kreeg in een paar counters de mogelijkheden om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Door het niet goed uitspelen van deze aanvallen lukte dat vooralsnog niet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Oranje Wit nog een dot van een kans maar de bal werd naast gekopt. Dit was de enige grote mogelijkheid die Oranje Wit gedurende de gehele wedstrijd kreeg want keeper Rik Pomp heeft geen grote reddingen hoeven te verrichten. In blessuretijd werd de wedstrijd beslist. Een counter van Pelikaan leverde een paar hachelijke momenten op voor het doel van Oranje Wit waar uiteindelijk Anouar Saïd de koelste bleef en de bal over de keeper heen lobte. De eindstand was bereikt: 2-0.

Een terechte overwinning van Pelikaan in een wedstrijd waar Oranje Wit het meeste balbezit had maar waarin Pelikaan de beste kansen kreeg én omdat alle Peli’s zich het snot voor de ogen hebben gewerkt. Ondanks dat het normaal is dat je keihard werkt, zeker als je in het rechterrijtje staat, is het vermeldenswaardig omdat het van doorslaggevende betekenis was in deze wedstrijd.

Pelikaan speelde met de volgende elf spelers: Rik Pomp, Ronan Langenberg, Achraf Bouchrit, Mahmut Erol,  Manucho Adelino (tevens man van de wedstrijd), Rowdy Nossent, Lerry Overgaauw, Anouar Saïd, Jesper Nossent, Randy Kroos en Jordy van Buren. Ingevallen zijn Jermain Bebrout voor Jesper Nossent, Stefan Zwang voor Randy Kroos en Valeri de Silva voor Jordy van Buren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.