Coördinatie voor steun aan vluchtelingen

19 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Coördinatie voor steun aan vluchtelingen

ZWIJNDRECHT -  Sinds donderdag 15 oktober geeft de gemeente Zwijndrecht tijdelijk onderdak aan een kleine groep vluchtelingen. In de samenleving ontstaan diverse ideeën en initiatieven voor steun aan hen. De werkgroep Caritas Zwijndrechtse Waard is bereid om deze maatschappelijke initiatieven te coördineren.
 
De gemeente is blij dat inwoners meeleven met de vluchtelingen en iets voor hen willen betekenen. Daarbij is het vooral belangrijk om te kijken waar behoefte aan is. Mogelijk gaat het om wegwijs maken bij dagelijkse praktische zaken, zoals boodschappen doen of gewoon bezig zijn met bijvoorbeeld voetballen of Zwijndrecht en omgeving laten zien. Het is niet de bedoeling dat u spullen, zoals kleding gaat brengen. U kunt wel melden wat u wilt geven of doen.
 
Meld uw initiatief
Wilt u iets doen voor of met de vluchtelingen of iets geven? Stuur dan een mail naar secretariaat@zwijndrecht.nl. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam en ook een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Alle reacties die de gemeente krijgt, sturen wij door naar de werkgroep Caritas. Vervolgens neemt de werkgroep contact met u op en bekijkt in hoeverre uw initiatief nodig en mogelijk is. Mocht u niet kunnen mailen, neem dan contact op via het algemene telefoonnummer van de gemeente, 14 078.
 
Caritas is een werkgroep die zich bezighoudt met zorg en aandacht voor mensen die concrete noden en behoeften hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.