Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone ondertekend

22 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone ondertekend

ZWIJNDRECHT -  Op 7 oktober 2015 hebben wethouder Robert Kreukniet (Economie) en John van Belle (voorzitter stichting BIZ Groote Lindt) de uitvoeringsovereenkomst tussen de gemeente Zwijndrecht en stichting BIZ Groote Lindt ondertekend. Hiermee zijn de afspraken vastgelegd die zullen gelden voor voortzetting van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) op het bedrijventerrein in de periode 2016-2020. Ook de gemeenteraad heeft een positief besluit genomen.
 
Mits een meerderheid van de ondernemers op het terrein bij de draagvlakmeting vóór voortzetting stemt, is de BIZ ook na 1 januari 2016 een feit.
Wethouder Robert Kreukniet: "Ik vind het positief dat deze verlenging er is gekomen. BIZ heeft inmiddels zijn waarde bewezen. Het laat zien dat bedrijven prima in staat zijn om collectief zorg te dragen over hun eigen bedrijventerrein. Ik hoop dat deze nieuwe periode net zo succesvol mag zijn als de afgelopen periode."
 
Investering in kwaliteit bedrijfsomgeving
Sinds 2011 is er op bedrijventerrein Groote Lindt een Bedrijven Investeringszone (BIZ) van kracht. Binnen een BIZ worden de lasten van collectieve investeringen gelijkmatig verdeeld onder alle ondernemers in een afgebakend gebied. Op deze manier creëren de ondernemers een financiële positie waarmee zij samen kunnen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. In de afgelopen jaren is op Groote Lindt voornamelijk geïnvesteerd in de veiligheid van het terrein, door middel van camerabewaking en surveillance. Zowel aan de kant van de BIZ-stichting als aan de kant van de gemeente zijn er positieve ervaringen met de werking van de BIZ. Aangezien een BIZ slechts ingesteld kan worden voor een periode van 5 jaar, werd het daarom tijd deze te verlengen.
 
Draagvlakmeting
Met de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst en de instemming van de gemeenteraad is hiertoe de eerste stap gezet. Een draagvlakmeting onder de ondernemers op Groote Lindt, die zal worden gehouden in november, vormt de doorslaggevende stem. Als een meerderheid van de ondernemers positief staat tegenover voortzetting van de BIZ, dan blijft deze ook voor de periode 2016-2020 in stand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.