Axel Quist turnt in internationale competitie

26 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Axel Quist turnt in internationale competitie

ZWIJNDRECHT - Nederland is klein, te klein om een turncompetitie op eredivisieniveau op te zetten voor de senior mannen.  Jammer maar.....
Op uitnodiging van het Duitse  “team Linden” uit Gießen-Linden draaien een tweetal O&O turners als gastturner mee in de turncompetitie van de Duitse Bundesliga. Axel Quist en Danny Hamann vallen deze eer te beurt.

Per wedstrijdonderdeel mag één buitenlandse turner deelnemen. Axel Quist turnt in principe deze wedstrijden en Danny Hamann mag Axel eventueel vervangen. Afgelopen zaterdag alweer de één na laatste wedstrijd in deze competitie tegen NTT Vinderhorst. De finale van deze wedstrijd wordt over 2 weken geturnd tegen KTT uit Oberhausen. Ook voor deze wedstrijd zijn Axel en Danny reeds uitgenodigd.

Axel turnde als meerkamper op alle zes de toestellen een zeer stabiele wedstrijd, waarbij hij weinig foutjes turnde.
Uiteindelijk won het team van tegenstander NTT uit Vinnhorst en eindigde Axel in de individuele ranking op een mooie zeer verdiende tweede plaatst.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.