Locoburgemeester bezoekt 65 jarig huwelijkspaar Sekan

26 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Locoburgemeester bezoekt 65 jarig huwelijkspaar Sekan

ZWIJNDRECHT - Locoburgemeester Robert Kreukniet bezocht 19 oktober het briljanten echtpaar Sekan-Pietersz. Beiden zijn geboren en getogen op het eiland Sumatra in Nederlands Indië.

Mooie herinneringen werden opgehaald: het huwelijksaanzoek in de bioscoop, het werk bij de Deli Maatschappij en de twee weken zomerverlof in Brastagi aan het Tobameer. Ook is gesproken over de verdrietige gebeurtenissen tijdens de Japanse bezetting en de haastige repatriëring naar Nederland. In de zeer strenge winter met sneeuw en ijs, taferelen die zij alleen uit verhalen en prentenboeken kenden, zijn zij ondergebracht in Dordrecht. Snel integreren en de handen uit de mouwen steken, was hun motto.

Mevrouw heeft gewerkt bij de Victoriafabriek en de heer Sekan onder andere bij Pullman. Inmiddels woont het echtpaar al meer dan vijftig jaar in Zwijndrecht. Het paar heeft 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. De liefde is begonnen op een dansavond. Op hun 60 jarig huwelijksfeest zwierden zij nog op de dansvloer. Op het huwelijksfeest van 18 oktober stond het dansen op een lager pitje maar is de liefde voor elkaar groots. Het echtpaar is senang met elkaar en met het leven dat zij leiden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.