Waardering voor vrijwillige inzet bij opvang vluchtelingen

27 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Waardering voor vrijwillige inzet bij opvang vluchtelingen

ZWIJNDRECHT - Het gemeentebestuur is zeer blij met de inzet vanuit de samenleving bij de opvang van de vluchtelingen in Zwijndrecht.

Sinds donderdag 15 oktober geeft de gemeente tijdelijk onderdak aan een kleine groep vluchtelingen.
De werkgroep Caritas coördineert de aanmeldingen/bijdragen van vrijwilligers. Achter deze werkgroep zit een groot netwerk van kerken en andere maatschappelijke instellingen.

Spontaan
Het gemeentebestuur waardeert het dat zoveel mensen en instellingen zich spontaan hebben aangemeld om iets te betekenen voor de vluchtelingen. Daarmee tonen zij een grote betrokkenheid bij deze mensen. Er zijn verschillende activiteiten in gang gezet. Vrijwilligers helpen bij praktische zaken, zoals de was. De vluchtelingen volgen taallessen en de kinderen gaan naar school. Om de mensen ook wat bezigheden te geven, wordt een aantal sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Op dit moment is het aanbod van vrijwilligers voldoende om in de belangrijkste behoeften te voorzien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.