Leerlingen planten appelboom voor Schools500reformation

28 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Leerlingen planten appelboom voor Schools500reformation

ZWIJNDRECHT - 500 scholen wereldwijd hebben zich sinds het afgelopen jaar aangesloten bij het project Schools 500 Reformation, waarvan de aftrap vorig jaar zomer in Ghana plaatsvond. De christelijke scholen, die een wereldwijd netwerk vormen, gedenken gezamenlijk 500 jaar reformatie op 31 oktober 2017 en kunnen met elkaar in contact komen rond thema’s als onderwijsinhoud, solidariteit en identiteit.

Tientallen Nederlandse deelnemende scholen planten deze week een appelboom die beschikbaar wordt gesteld door Verus, de Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. De boom verwijst naar de bekende uitspraak die aan Luther wordt toegeschreven: “Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten!”. Op 31 oktober 2017 is het vijfhonderd jaar geleden dat Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittenberg bevestigde. Drie leerlingen van het DevelsteinCollege plantten de boom op het schoolplein. Naar verwachting staat die in 2017 bij 500 jaar reformatie volledig in bloei.

Fotobijschrift:
Leerlingen van het DevelsteinCollege plantten een appelboom in het kader van het wereldwijde project Schools500reformation. V.l.n.r.: Paul den Otter (rector), Joey Cano Thuman (DT13), Sander van Tienhoven (DV51), Daniel van Santen (DV51), Eva van Helden (Verus).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.